Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

08 augustus 2006

Naar huis...... en de uitslag......

Het is bijna niet te geloven, maar Davy mag morgen naar huis! Vind het ongelooflijk hoor. Is zo snel, neig eigenlijk naar te snel. Maar goed, ik ga 'em morgenochtend ophalen en dan kan 'ie weer lekker in z'n eigen bed slapen. En er gaat niets boven je eigen bed!

Vanmorgen kwam Davy de chirurg tegen en hij zei tegen 'em "Hoe vinden jullie dat het met me gaat? Vind zelf eigenlijk wel goed". Peter (de chirurg) zei "Vinden wij eigenlijk ook wel. Vanmiddag bespreken we je en misschien dat je dan morgen wel naar huis mag."

Hij belde me op op m'n werk en ik geloofde het eigenlijk niet. Had echt m'n zinnen op vrijdag, misschien donderdag gezet. Was natuurlijk wel blij en opgewonden! Maar meer ongeloof.

Vanavond naar 'em toe gegaan en hij begon "Ik heb heel goed nieuws en minder goed nieuws." Eerst de mededeling dat 'ie morgen naar huis mag en daarna de uitslag van de kweek.

Is niet de uitslag van de hoop van de chirurg van afgelopen vrijdag jammergenoeg. De tumor is er eentje die in schaal 2 (op de 4) zit, maar erg onrustig was, waardoor 'ie toch in schaal 3 gezet moest worden. Dat houdt in dat er toch bestraling en chemo aan staat te komen. Heel blij natuurlijk dat het niet de slechtste is. Wat dat betreft goed nieuws! En de chirurg geeft aan dat deze vorm goed te behandelen is.

Allebei toch wel opgelucht hoor. Gelukkig niet de slechtste vorm en daar hou je 'stiekem' toch wel rekening mee.

Binnenkort moet 'ie iedere werkdag op pad voor een intensieve behandeling van chemo en bestralen tegelijk. Door het zo agressief aan te pakken wordt er voor gezorgd dat alles wat slecht is, kapot gaat en wegblijft. De behandeling duurt verschillende weken, maar dat horen we nog allemaal.

We gaan toch wel een heftige periode tegemoet, maar daar gaan we (weer) voor en we zullen blijven vechten!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad wat ongelofelijk dat Davy morgen al naar huis mag....Wat ook wel fijn is dat je de uitslag al weet, dan is die spanning ook weer weg. Gelukkig gaan ze het vechten tegen alle restjes Phill goed aanpakken zodat Davy er weer helemaal bovenop komt. Het zullen inderdaad nog slopende weken worden waarin Davy flink zal moeten knokken...
Hopelijk kunnen wij hem met zijn allen door deze slopende weken helpen...

Het kaartje dat ik vandaag naar Davy heb gestuurd zal vanuit het AZU wel doorgestuurd worden, mag ik toch hopen...

Geef Davy een dikke knuffel van mij!

Sjaak bedankt voor de uitgebreide updates!

zijn nichtje Chantalll

Anoniem zei

Hoipipeloi,

Lekker weer thuis, dat is goed nieuws en gelukkig ook redelijk goed nieuws dat het niet een "4tje" is. Nu blijven knokken en Phill helemaal uitroeien!

X

Anoniem zei

ha Davy,

weer lekker thuis :)
Toos en Thijs

Anoniem zei

Hey,

Geweldig nieuws dat je al naar huis mag. Alleen had ik toch stiekem gehoopt dat alles weg zou zijn naar de operatie, maar dat zit er helaas niet in. Toch had het erger kunnen zijn. In ieder geval heel veel sterkte de komende weken!

Anoniem zei

Eigen haard is goud waard:

Gefeliciteerd peef,
Ik was erg bang, dat ik je nooit meer kon bereiken! Nou dat is weer 'even' uitgesteld.

Hou je taai met je chemo's.
De laatste weken (hoeveel weken eigenlijk?) kunnen zwaar tegenvallen.
Ook je lichaam reageert niet meer op de wijze, zoals in de eerste weken gewend zult raken.
De 'toeststeen' van je lichaam ben voorlopig wel even kwijt.
Voor je omgeving is dat nog wel het meest verrassende (lees= vervelende).
Nou na alles, zullen jouw Buddies dat ook zich wel welgevallen.

Dat overleef je wel hoor; slecht humeur : online en kaarten met een foute maat (ik doe geen voorstellen. doch ik denk dat Thijs), zowel Toos als ik van tafel: dus GO FOR THIJS!!


Bij deze: Buddies: mijn diepe respect voor jullie ondersteuning naar Davy.

Het vreet energie en zegt alles over jezelf, hoe jezelf begeleid wil worden. RESPECT!

Peef

XXX

mijn lief (OP AFSTAND)


Hans

Anoniem zei

Hey Davy,

Wat leker dat je weer naar huis mag / bent! Volgens mij sturen ze in deze tijd van bezuinigingen wel iedereen naar huis die niet helemaal doodziek is. Dus ik kan me goed voorstellen dat je toch nog best gammel zult zijn de komende tijd. Ook het wachten op de uitslag is voorbij. Stiekum had ik natuurlijk op een 2-tje gehoopt, maar het is al mooi dat het geen 4 is en dat de dokter denkt dat het goed te behandelen is. Maar ik begrijp dat er nog wel verdere chemo en bestraling aan zit te komen....Beetje gemengde berichten dus. De verdere behandeling zal vast en zeker zwaar zijn, maar iedereen reageert natuurlijk ook weer anders. Ik heb in ieder geval vertrouwen in jou kanjer! Ik zie je snel. X Taco

Davy zei

Eerlijk gezegd zei Peter toen ik vroeg hoe hij het met me vond gaan 'verschrikkelijk', maar wel met een vette knipoog.22 sept. zie ik 'm weer.