Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

01 januari 2007

Een nieuw jaar is geboren

Vandaag de eerste dag van een nieuw jaar. Helemaal schoon beginnen we aan 2007 en we hopen dat het een stuk beter zal gaan dan vorig jaar. Vannacht hebben we ieder een wensvuurpijl afgestoken en hopelijk hebben ze die boven gelezen.

Oud en nieuw hebben we samen voor de televisie doorgebracht. We hadden allebei geen zin in iets te doen. Gezellig gemaakt door wat kaarsjes aan te doen, een gel 'haardje' te laten branden en een warme pot thee.

Vandaag de tweede dag van de chemo van Davy. Net als de vorige keer om 6 uur en om 7 uur de wekker gezet om de pillen in te nemen. Daarna weer terug in bed en dan zoveel mogelijk slapen. Dan merk je tenminste niet dat je je rottig voelt.

Tussen neus en lippen door werd Davy vanmiddag gebeld door de zus van een kennis dat de SMS voor een gelukkig nieuwjaar was aangekomen, maar dat Barend een goeie week terug is gestorven en afgelopen vrijdag is gecremeerd. Waarschijnlijk tumoren in zijn hoofd.

Vanmorgen naar m'n moeder geweest, waar we allemaal waren om elkaar een goed nieuwjaar toe te wensen, samen wat te drinken, te praten en traditioneel een hele lekkere salade met allerlei heerlijke hapjes erbij.

De rest van de dag rustig aangedaan allebei. Davy op bed en ik wat hangen op de bank en wat internetten. Morgen begint alles weer en moeten we er weer volop tegenaan. Had gehoopt vorige week vrij te hebben om uit te rusten en bij te komen, maar dat is niet gelukt. Hoop binnenkort een week te pakken waarin dat wel kan.

Een heel goed, gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!!!
Van ons allebei!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi there,

Lekker rustig oud en nieuw dus samen. Fijn. Is hectisch genoeg geweest de afgelopen twee tot drie weken.

Dat berichtje ... Even tussendoor ... zelfde vrijdag als ma. Het leven gaat door, ook al gaat het niet door dus. Sterkte!

Peef, let goed op jezelf. Hoop dat je niet al te beroerd bent van die pillen.
En Sjaak, tracht zoveel mogelijk rust te "grijpen". Ook voor jou is het druk en ingrijpend allemaal. Let goed op jezelf.

Voor allebei een dikke kus en knuffel
Marianne