Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

17 december 2006

Zeeland

Mijn zus schrok toen ze ma zag liggen in haar ziekenhuisbedje. Ik niet eigenlijk. Ze lag op haar zij met de kant waarop ze was gevallen zichtbaar. Ik vond haar er zelfs jonger uitzien: geen rimpels maar een gladde warme huid. Helaas geen reactie toen ze ons 'zag', hoorde en voelde. Ik had Lourdeswater (grof geschut :-)) meegenomen en heb haar gezicht ermee bevochtigd. Een teddybeertje van mij ligt nu bij haar, met een armbandje van mijn zus om zijn nek.
Dinsdag stopt de antibiotica en dan moet je het toch écht zelf doen ma... Dat heb ik haar ook verteld.

We zijn erna met zijn allen in ons ouderlijk huis geweest. We zijn er alledrie geboren, maar het deed me minder dan verwacht om daar weer te zijn zonder ma, en mijn zus had dat ook. Alledrie hadden we veel liever gewild dat ma het huis had verkocht en naar een leuk appartementje was verhuisd. Want we waren al langer bang dat ze op een manier als deze noodgedwongen uit huis moest... maar ja, ze is een koppig Zeeuws meisje :-).

Ma, doe je best of ga naar pa, het is aan jou! Dit is een rare situatie, zo tussen diepe slaap en coma in... Het is geen leven!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En weer he, weer in die tas aan het rommelen, checken, portemonee en sleutels, portemonee en sleutels en ..... :-)

Mooi commentaar Peef, zoals het was gewoon. Ja, goede dag en toch verdrietig. Het zij zo.

Was fijn weer even bij elkaar te zijn. En vergeet niet die twee die NIET op de foto's staan: Anita en Sjaak. Onlosmakelijk en zo ontzettend belangrijk voor ons allen!!!

Kus van je sus

Anoniem zei

mooi geschreven..weet verder niet wat te zeggen,je hebt het zelf zo goed verwoord de onzekerheid,de hoop en het verdriet..sterkte!

Anoniem zei

Heel veel sterkte!
Groetjes Zjenja

Anoniem zei

Mooi geschreven, Peef. Sterkte voor jou en je familie.