Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

09 november 2006

Volhouden

Vanmorgen in de bus zag het heel mooi met de zon die opkwam in een strakke blauwe lucht. Erg mooi om te zien. Zoals zo vaak moest ik aan ons denken, aan Davy en mijzelf. Gaat lekker op het moment. We zijn bezig om samen in 1 huis te gaan wonen en dat is harstikke gezellig. Al een poos zitten we zowat de hele tijd bij elkaar en dat gaat goed. Binnenkort echt samen en dat gaat helemaal goed komen.

Hopelijk is het voor een hele lange tijd en kunnen we genieten van ons saampies. En natuurlijk ook Porsje erbij. Mevrouw hoort er ook bij en voorlopig moet ze het nog maar goed doen. Je merkt wel dat ze Slimpie mist en dat ze nu alleen is en op z'n tijd vervalt ze wel in flink zeuren en moet ze op haar kop hebben. Dan gaat ze maar wat liggen maffen en is ze lekker rustig.

Davy is nu, het is avond, naar kennissen en ik heb de avond alleen. Is rustig, maar gek genoeg mis ik 'em nog ook. Z'n gedraai en bezig zijn om me heen. Hij is de laatste tijd best bezig. Lichamelijk gezien gaat het best goed vind ik. Moe, behoorlijk moe toch wel, maar verder wel oke. Geestelijk is 'ie erg bezig met ziek zijn, zonder dat dat hinderlijk is. Vanavond hadden we het er nog even over en het is ook niet zo gek allemaal dat ' ie er mee bezig is.

Is allemaal zo snel gegaan. 't Lichamelijke geneest wel, de snee, de holte, de pijn en zo gaat wel over, maar het idee dat je kanker hebt, dat je niet weet hoe lang je nog hebt, dat je niet weet wat je nog te wachten staat, Ans die er heel snel tussenuit piept, de bestralingen, de chemo. Echt heel veel indrukken in een behoorlijk korte tijd. Is niet raar dat je er dan mee bezig bent. Dat mag, en sterker nog, dat moet.

Het leven moet niet zijn ziek zijn, maar zolang we nog bezig zijn met de behandeling, mag Davy daar mee bezig zijn. Mogen we daar samen mee bezig zijn! Volgend voorjaar als de volgende chemoronde voorbij is, gaan we vol aan de bak om te zien hoe het is om de tijd weer voor jezelf te hebben. Lijkt nog heel lang te duren, maar voordat je het weet is het zover. Gaat allemaal snel, heel snel.

Peef, we gaan het redden kerel. Gaat goed zo samen en we houden vol. Als het goed gaat en ook als het slecht gaat!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Sjaak, dat heb je weer heel mooi omschreven.
We kunnen niet genoeg zeggen hoe super je voor Davy zorgt!! Echt hoor, en we hopen dat jullie inderdaad nog heeeeel lang samen in 1 huisje kunnen genieten!!

See U2 soon ;-)

X

Anoniem zei

Sjaak en Davy,

we hopen dat jullie altijd blijven beseffen wat een unieke relatie jullie hebben! Soulmates 4ever! Samen zullen jullie het wel aankunnen, wat er ook nog komt. En om jullie heen zijn dan ook nog eens een heleboel mensen die jullie steunen. Naast alle narigheid hebben jullie dus ook een hoop zegeningen om te tellen (jullie kunnen toch hopelijk verder tellen dan tot drie?).
Han en John

Davy zei

Net zulke soulmates misschien wel als jullie, Han en John :-)

Niki Valades zei

Dag Sjaak,
ik ken jou niet (nou, Peefie eigenlijk ook niet -maar toch beter dan jou) maar de warmte die uitstraalt uit wat je schrijft, treft mij elke keer weer. Ik denk dat jij ook een heel erg fijn mens bent, dat zijn er dan twee bijeen (drie als je de poes er ook bij telt)...
Ik hoop dat jullie nog heel lang warmte mogen delen.
liefs
Niki