Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

10 februari 2007

Eigen schuld, dikke bult?

Een gast op de weblog van mijn zus schreef het volgende:
"Ik ben daar al lang klaar mee, met het inzicht dat een mens niet "zomaar", "toevallig", of "per ongeluk" met een situatie, ziekte of conflict te maken krijgt. Als ik dan zeg dat een mens niets overkomt, zonder dat hij/zij dit eerst (on)bewust op zich heeft afgeroepen (naar zich toe heeft gehaald) dan kan dit op grote weerstand stuiten bij mensen, die daar totaal anders over denken. Ik begrijp dat wel en zal me niet meer "inhouden" om daar iets over uit te dragen. Wel vanuit een liefdevol gevoel, vanuit het gevoel dat ieder mens mag denken en voelen, zoals hij zelf wil, kan en durft."

En jawel, bij mij roept dat een enorme weerstand op! Waarom? Omdat de kanker in mijn hoofd kennelijk mijn eigen schuld is! En dan nog niet zozeer door teveel gesnoept te hebben en te weinig gesport. Nee, 'dat soort lui' pretendeert de waarheid in pacht te hebben en kijkt zelfgenoegzaam en liefdevol(duh) neer op mensen die het licht nog niet hebben gezien. Lui als Louise Hay en ik link hierbij heel graag weer naar Karin Spaink :-) Je hebt 'gewoon' verkeerde gedachten gehad en als psycholoog weet ik genoeg van de relatie tussen lichaam en geest en onderken ik dat verband ook, niet in het minst door eigen ervaringen maar je kunt ook overdrijven...

HEERLIJK om te merken dat ik me nog steeds over iets of iemand zo kan opwinden. Driftkikker en stuk ongeduld Davy leeft nog volop! TSJAKKA!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Haai Davy,

Tuurlijk je roept het allemaal op je af...............rare lui.
Dan zou je het ook om kunnen draaien: dan zou je jezelf ook beter kunnen maken (denken)
En néé, zulke massale genezingen ben ik nog niet tegen gekomen.........
De geest kan veel,maar zoiets niet. Het is toch het lichaam dat ontspoort.

Gnuf,Karin

Anoniem zei

Tjeeeeeeeeeee zeg, hier kan ik me zooooooo mateloos kwaad over maken!!!!! Pisnijdig word ik ervan!!!

Daar heb ik eigenlijk geen woorden voor, hoe komt Hay (en anderen die dit met haar beweren) erbij, lekker makkelijk, tis allemaal je eigen schuld, had je maar niet zulke rare/slechte/zondige/whatever gedachtes moeten hebben, lulkoek/ larie/klinklare onzin!!!

Een collega van me is vorige week gestorven, ze had kanker, al 3,5 jaar en in al die tijd was ze ervan overtuigd dat ze zou genezen. Tot vlak voor haar dood, het heeft haar (helaas) niets geholpen.......

He eigenlijk is het de ergernis gewoon niet waard, zo onnozel, zulke mensen zouden.....tja wat eigenlijk, weet ik veel.... Er komen geen prettige gedachten in me op, dus weg ermee!

X

Anoniem zei

ongelooflijk toch dit soort lui..tuurlijk is een relatie tussen lichaam en geest,maar deze theorie is om het voorzichtig te zeggen nogal krom...het lijkt soms eerder het tegendeel te zijn,juist die mensen die "goed"bezig zijn in hun leven krijgen allerlei ellende op hun pad en de gene die er maar op los leven fietsen overal tussendoor...

Anoniem zei

Toen Carola net gestorven was zei mijn schoonzus dat "ze hier zelf voor gekozen had". We waren nog zo aan het rouwen dat we niet het benul hadden om hier op te reageren. Die stomme koe beseft niet wat ze iemand aandoet met zo'n uitspraak. Dit soort lui moet je isoleren van de maatschappij!
Han en John

Anoniem zei

Het komt aan zoals het aankomt bij de ontvanger. Ja, doet pijn. Worstel ook met dat soort zaken.

Dit was geschreven nav een quote "De voornaamste taak van de mens is zichzelf het leven geven".

Dit was mijn respons:
"Dacht gelijk aan mijn broer. Lekker makkelijk gezegd. Kan je dat zeggen tegen iemand die met een kwaadaardige hersentumor geconfronteerd werd en wordt? Met bestraling en on going chemokuren? Of zou het te maken hebben met de keuze om binnen een bepaald gezin geboren te worden om lessen te leren? Met deze stelling heb ik lang lang moeite gehad."

Het is zijn mening, zijn visie. Laat t bij je opwinding, Boetie. Je hebt wel gelijk, soms kun je je niet anders dan boos maken over dingen, omdat het zo tegen jezelf ingaat.

Kus van sus