Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

01 juli 2007

De tijd gaat snel

We zitten alweer over de helft van het jaar. Het gaat allemaal zo vreselijk hard, niet echt normaal meer vind ik. Lijkt net of het steeds sneller gaat nu je wat ouder wordt. Vroeger hoorde ik dat wel eens zeggen door ooms en tantes die toen de leeftijd hadden die ik nu heb en dacht toen "Jezus, wat een stomme ouwe mensen". Maar zoals vaker met ouder worden, kom je er achter dat het toch wel waar is. Tenminste lijkt te zijn.

De dagen hebben tegenwoordig ook 24 uur en dat was vroeger niet anders. Denk er wel eens over na hoe dat komt. Misschien omdat je vroeger geen raad wist om maar 16 te worden zodat je brommer kon rijden, om 18 te worden zodat je je rijbewijs kon halen en 21 zodat je eindelijk eens volwassen was. Dan opeens word je 30 en dan is het jonge er al aardig van af en moet je eigenlijk man of vrouw zijn, volwassen, krijg je minder korting en beginnen ze u tegen je te zeggen.

Is het misschien omdat je al veel hebt meegemaakt, lang niet alles meer nieuw is, je je minder moe hoeft te maken aan dingen die moeten gaan komen? Eigenlijk heel anders dan met reizen. Dan is het vaak zo dat de heenreis snel lijkt te gaan en de terugweg een stuk langer lijkt te duren.

Ach wat kan mij het ook schelen! Ik ben blij dat ik er ben en kan genieten. Dat het op het moment erg lekker gaat en Davy en ik gelukkig zijn zoals we zijn en samen gelukkig zijn. Het is goed zo en tijd gaat toch wel door, of het nu snel of langzaam gaat. Ons hele leven is geschiedenis en we gaan allemaal steeds meer op onze vaders en moeders lijken, en daar is helemaal niets mis mee. Toch?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie log Sjaak!

Ben het helemaal met je eens,vroeger leken mensen van veertig stokoude mensen,en nu ben ik zelf 41 :( en nog piepjong hoor! :)

Groetjes,Karin

Anoniem zei

Mijmerende Sjaak! :-)

Dat zijn van die zaken, die je je gaat afvragen bij het ouder worden ja.

Ikzelf (dit jaar nog 48 herfsten) denk dat het t meest te maken heeft, met inderdaad steeds minder nieuwe ervaringen en dus gemakkelijker relativeren (Been there, done that).

En de ongedurigheid van vele veel jongeren om je heen bekijken :-)

Wat het ook is, het zij zo.

Geniet, leef, kijk en luister. LEVEN dus!

Kus van je
Skoonsussie xx