Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

05 mei 2007

Net een echt huishouden

Nog een paar dagen en dan beginnen aan de laatste chemo hopelijk. Op 29 mei de MRI en duimen dat die ook goed is, zodat we voor een periode van rust kunnen gaan en voorlopig ff geen gedoe, gezeur en zo. Net zo leven als anderen, ons eigen gang gaan.

Vandaag is een feestdag, maar merk er helemaal niets van. 5 Mei is meer een feest geworden van de overheid, van de aankondigingen op TV en radio en niet meer een dag waar je naar toe leeft om het te vieren. Eigenlijk is het een feest op afstand geworden, waar je 's avonds naar kijkt op het journaal. Zie je een grote helikopter een popgroep heen en weer vliegen van de ene naar de andere plaats. Aansluitend zie je Wageningen, waar het jaarlijkse defile is van oud strijders. Kan er niets aan doen, maar denk dat ik niet de enige ben als ik zeg, 5 mei moet een feestdag zijn, maar dan wel een feestdag voor iedereen en niet voor een select groepje uit de bevolking!

Straks gaan Davy en ik bed uit elkaar halen en ruimte maken voor ons nieuwe bed, waarin we in alle standjes kunnen gaan liggen :) Boodschappen doen nog en voor de rest rust. Gisteren voor Davy een best vermoeiende dag geweest. Hij is wezen shoppen met Marion, ons schoonzusje, en hebben een laptop gekocht voor de kids. Gisterenavond langsgebracht en konden ze aan de slag. Waren er blij mee.

Morgen gaan we kijken naar de plek waar we ons feest willen houden voor ons trouwen. Zien of het nog wat is en als dat zo is, dan bespreken we het gelijk. Klein tipje van de sluier.... het is een doe en eetgelegenheid wat we op het oog hebben.

Met onze dochter gaat ook alles goed. Ze beweegt en doet weer alles en ziet er goed uit. Vraagt nog wel aandacht, maar dat is net als met ons als we wat hebben gehad, hebben we ook aandacht nodig.

De ene helft Gaasbeek staat nu te poedelen onder de douche en het lijkt net een echt huishouden zo :) Davy vroeg net "Heb je al spijt dan je bent getrouwd?". Nee hoor, echt niet! Gelukkig hij ook niet :) Gaat goed zo en we houden dat voorlopig wel vol hoor!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

de vlag hangt in top hier..het gevoel is een stuk minder feestelijk,onze gedachten zijn bij het laatste afscheid van een erg klein mensje..

Anoniem zei

5 mei, voorafgaand 4 mei. Het is en blijft persoonlijk wat en of je daar (nog) wat bij voelt.

Laat het maar zijn, het is belangrijk te herinneren.

Kus van Sus