Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

12 november 2007

Rigter! Live


Vanavond vindt in het Patronaat te Haarlem de derde editie plaats van rigter! live en dat is ook live te volgen op 3FM. De opbrengst gaat naar de bestrijding van de ziekte die Wim Rigter weghaalde. 'Rigter live' vloeide voort uit een feest dat hij twee weken voor zijn overlijden gaf. Een jaar later werd de traditie begonnen. De eerste twee edities van het festival leverden zo'n 35 duizend euro op voor de kankerbestrijding.
'Na op 27-jarige leeftijd een hersentumor overleefd te hebben, overleed Wim 23 november 2004 op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker. Stichting Rigter! wil door onder meer het organiseren van een jaarlijks festival met bekende Nederlandse artiesten en bands fondsen werven voor de kankerbestrijding en onderzoek naar kankerbestrijding. Wims weduwe Monique hoopt met Stichting Rigter niet alleen geld in te zamelen maar ze hoopt ook dat de stichting mensen waakzamer kan maken: “Je hebt maar één lichaam. Ga niet denken: ‘het overkomt mij niet’. Als je denkt dat er iets mis is blijf er dan niet mee doorlopen en ga naar je huisarts.”'

Willem Boerrigter werd bekend onder de naam Wim Rigter. Hij kreeg onder meer bekendheid als presentator van 'Arbeidsvitaminen' en 'Nachtdienst' op 3FM en als verslaggever op Radio 1.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi initiatief en goede namen op het programma, als het niet zo ver was zou ik zeker gaan!

X