Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

20 juni 2007

When the holiday is over

Sjaak ligt nog te slapen en ik heb de wasmachine gevuld en aangezet, heb Porsje te eten gegeven en nu aan de blog dus. Gisteren had ik weer zo'n dag met een rottig gevoel aan de rechterkant van mijn kop. Een zeurende pijn die vanuit de nek lijkt te komen. De eerste reactie is dan : ah nee hè, het zal toch nu al niet terug zijn hee? Maar vandaag lijkt het alweer beter te gaan dus we houden moed dat het nog heeeeeeeeeeeel lang weg zal blijven.

Zaterdag had ik twee momenten van onbedaarlijk moeten huilen. Ik kon zelf niet goed benoemen wat er nou precies aan de hand was, en ik hou het maar op leed en ellende van een heel jaar die eruit wilden en misschien wel moesten komen... Ik moest denken aan Miriam, een jonge vrouw die bij Ans en Bert thuiskwam, een goede vriendin van een van hun dochters. Miriam had een hele lange en mooie rondreis door de V.S. gemaakt en terug in Utrecht maakte ze al plannen om weer terug te gaan. 'Men' denkt dat de persoonlijke ellende thuis na de reis extra hard aankwam want hoe verklaar je anders dat zo'n meid zich ophangt en een dochtertje achterlaat? Thuis is alles weer zoals het was, ook hier. Op vakantie ben je relatief zorgeloos.

O ja, ik zou elke dag een foto plaatsen. Ik vond laatst een grappige uit 1992, toen ik nog in Breda woonde:When the holiday is over, Life goes on, ready or not.
Zo, toch nog een foto geplaatst ;-)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

How true, and it can definately 'smack' you in the face sometimes...

Gewoon dag voor dag hé Peef, en genieten van alle mooie herinneringen aan een prachtige vakantie!

xXx
CC

Anoniem zei

leuke foto..iets minder mooie berichten in het begeleidend verhaaltje,herken het gevoel hoor.Ik zweef altijd na een concertje een paar dagen een aantal meter boven de grond,vol energie en het leven prachtig vindend..helaas stort ik altijd weer neer een aantal dagen later,vindt mezelf dan altijd erg zielig/down..janken om niks..gelukkig herstelt het evenwicht zich daarna weer wel,al kan ik soms echt met weemoed terugdenken aan dat momentje zorgloosheid.

j zei

Niet altijd gemakkelijk, maar de momenten van rust en "geluk", hoe kort ze soms ook duren, maar zoveel mogelijk beleven en koesteren...
Op die momenten is de Weegschaal even weer (terug) in balans.

Kus van Sus

Anoniem zei

Ha Sjaak en Peefie

Mede door de foto's krijg ik meer zin om ook een keer naar Berlijn te gaan. Moooooi hoor

Wat wordt de volgende stad ??
liefs,
Stiefmoe

Anoniem zei

Ze noemen dit toch niet voor niets een tranendal: kennelijk worden je tranen al verwacht, dus ga lekker zitten janken. Af en toe is dit ook écht nodig!
Liefs van Han en John

Davy zei

De volgende stad wordt na tips van vrienden en familie waarschijnlijk Barcelona, stiefmoe :-)