Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

15 januari 2010

Schuld

De automobilist die gisteravond in de gemeente een vrouw aanreed die vervolgens overleed aan haar verwondingen blijkt pas 18 jaar oud te zijn; het slachtoffer 78. De bestuurder is aangehouden voor verhoor. (Bron: politie Heuvelrug)  Wat zal er in het hoofd van zo'n jongen omgaan? Ik zou zelf zo'n enorm schuldgevoel hebben en weet niet wat ik daarmee aan zou moeten. Misschien heb je even niet goed gekeken, niet goed opgelet...en grote gevaren zitten vaak in heel kleine (dode) hoekjes en dan is het jouw schuld. Het is natuurlijk heel erg voor die vrouw en haar naasten maar mijn gedachten zijn ook bij hem.

4 opmerkingen:

Anita zei

Heb van dichtbij meegemaakt hoe het de partij vergaat die, in ons geval niet schuldig was. Maar zich wel enorm schuldig voelde.... In ons gezin heeft dit jarenlang een heel erg groot impact gehad.
Is echt vreselijk om met dat gevoel te leven! Ook al is het niet je schuld.
Maar al zou het wel je schuld zijn, je doet het nooit met opzet! (Of er moet drank of zoiets in het spel zijn)

Josephine zei

Hier reed een 24 jarige BMW rijder een vrouw door. Een week later heeft hij z'n rijbewijs alweer terug.
Heb je een emmer .......

Josephine zei

Opnieuw: hier reed vorige week een 24 jarige bmwrijder een vrouw op de fiets dood tijdens een inhaalmanouvre. Vandaag had hij zijn rijbewijs alweer terug.

Heb je nog steeds diezelfde emmer......

Davy zei

Ik heb wel twee emmers voor je Josephine! Wil je er nog meer, of een teiltje misschien?