Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

19 januari 2010

Goh

NU.nl meldt:

"PORT-AU-PRINCE - CNN-verslaggever Sanjay Gupta is van alle markten thuis. De journalist, die in het dagelijks leven neurochirurg is, heeft een gecompliceerde hersenoperatie uitgevoerd op een Haïtiaans meisje dat bij de aardbeving van vorige week zwaargewond was geraakt. Gupta is in Haïti om voor CNN verslag te doen van de nasleep van de verwoestende aardbeving. Gewonden worden onder meer geopereerd op het Amerikaanse vliegdekschip Carl Vinson, dat voor de kust van het Caribische land ligt. De Carl Vinson zocht een gespecialiseerde chirurg om een 12-jarig meisje te helpen. Bij de aardbeving was een brok beton in haar hersenen terechtgekomen.
Tussen de reportages door voerde Gupta de riskante operatie uit. Volgens de journalist/chirurg maakt het meisje het inmiddels goed en zal ze herstellen."

CNN's chief medical correspondent Dr. Sanjay Gupta performed brain surgery on a 12-year-old Haitian girl Monday aboard a US military ship.

4 opmerkingen:

Han en John van Nimwegen zei

Yes, dat is een man naar mijn hart en hij ziet er ook nog eens goed uit. Sommige mensen hebben alles mee. Onthoud de naam Sanjay Gupta maar goed voor als het nog eens ooit gaat "rommelen" in je hersenpan!

Karin zei

Dit is veel beter nieuws dan het bericht over dat cruiseschip wat gewoon Haiti aandoet.... Ik denk niet dat ik een leuke cruise zou hebben als ik daar zou zijn.....

Davy zei

Ik geloof sowieso niet dat een cruise iets voor mij is Karin :-)
*parkeert Gupta in achterhoofd*

Karin zei

En toch he,het lijkt mij zalig dat varen,laatst een documentaire gezien over een cruiseschip zo groot....crimineel gewoon! ;-)

Maar die Gupta houden we in de smiezen!