Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

29 oktober 2009

Hospice

Dit moet ik toch ook even promoten:
'WIJK BIJ DUURSTEDE - De plaatselijke Lions club houdt op 20 november een vijf gangen diner in het Ewoud & Elisabeth gasthuis. Het doel van dit bijzondere benefietdiner is geld in te zamelen voor het nieuw op te richten Wijkse hospice. De totale opbrengst is voor dit doel bestemd. Gasten voor het diner zijn welkom vanaf 18.30 uur. Belangstellenden die actief als sponsor willen optreden kunnen zich melden door een e-mail te sturen naar de Lions.'

“Binnen Wijk bij Duurstede bestaat momenteel geen enkele voorziening voor mensen die niet thuis kunnen sterven. Die moeten dus in het laatste dagen of weken van hun leven, noodgedwongen uitwijken naar een ziekenhuis, verpleeghuis of een hospice in Amerongen, Doorn of Zeist”, aldus Jan Oechies, één van de initiatiefnemers van het project. Wat is precies de bedoeling? “Ons doel is om een Bijna-Thuis-Huis zorgvoorziening in Wijk bij Duurstede te realiseren met twee plaatsen. Er is een groep van 40 vrijwilligers die de gasten en hun familie gaat begeleiden. En professionele zorg wordt verleend door de eigen huisarts en buurtzorg.”
meer

1 opmerking:

Voetje zei

Leuk, zo'n etentjes voor het goede doel maar jammer genoeg véél te ver weg voor mij