Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

06 maart 2008

Olé VSV


Onderzoekers van de universiteit van Yale maakten een virus dat gebruikt kan worden om hersentumoren mee te infecteren en te doden. En wat misschien nog wel belangrijker is; cellen die niet tot de tumor behoren, werden door het virus met rust gelaten. 20 februari publiceerden de onderzoekers hun resultaten in the Journal of Neuroscience.
De ontdekking dat virussen kunnen helpen bij het opruimen van tumorcellen is al een aantal jaren oud. In het beginstadium van de techniek werden vooral virussen gebruikt die niet konden delen. Een groot nadeel, omdat dan maar een klein gedeelte van de tumor geïnfecteerd werd. Tegenwoordig is het ook mogelijk om delende virussen te gebruiken, zoals in deze studie is gebeurd. Echter, nog nooit werd er een virus gevonden wat zo efficiënt en specifiek werkt als het VSV-virus. bron

Hoop doet leven! Viva 't Vesiculair Stomatitis Virus

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hiep hiep hoera voor de virusjes,nou ja voor deze dan!

Anoniem zei

Lang leve deze vier russen!

Anoniem zei

Geen onderzoek, geen hoop. Daarom draag ik een GEEF TOEKOMST hersentumor polsbandje. Ik hoef er maar naar te kijken en weet dat ik gesteund wordt in mijn strijd tegen hersenkanker.

www.stophersentumoren.nl. De enige stichting die 100% van zijn donatie geld besteed aan hersentumoren.

Groetjes, Nathalie