Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

27 maart 2008

Maurits Escher In Het Paleis

Wij hebben ons prima vermaakt vanmiddag 'op de mooiste plek van Den Haag: in een schitterend klein achttiende eeuws paleisje op de kop van het Lange Voorhout. Emma kocht het pand in 1896, ze verbouwde het uitvoerig en woonde er tussen 1901 en haar dood in 1934. De vorstinnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix gebruikten het als werkpaleis en ontvingen hier ambassadeurs.' *

De werken van Escher, het paleis zelf, een échte aanrader!

'Sinds november 2002 is in Paleis Lange Voorhout de permanente M.C. Escher overzichtstentoonstelling te bezichtigen. De Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is wereldberoemd geworden door zijn fascinerende prenten.' En dan te bedenken dat hij niet eens een computer tot z'n beschikking had :-)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtige prent met die handen!! Ik ben een handenmens(vooral gitaarspelende handen)..die prent zou ik dus zo aan de muur hangen.

een geslaagt uitje dus,veel plezier nog verder..enne voor Sjaak morgen alweer vrijdag.

Anoniem zei

MEESTERLIJK! :)

xxx
Chanti

Anoniem zei

Gaaf! Is het een beetje rolstoelvriendelijk? In dat geval ga ik misschien ook eens een keertje langs. Heb Esscher altijd leuk gevonden en wist niet van deze expo.

Anoniem zei

Escher met enkel S zelfs.... (Ach ja het is nog vroeg zeg ik maar)

Anoniem zei

Was je daar gisteren?! Dan zat ik 100m van je vandaan...op m'n werk. Lange Voorhout...geen verkeerde werkomgeving. Ik loop al 3,5 jaar minimaal 3x per week langs dat gebouw, maar ben er nog nooit naar binnen gegaan.
Ik vind die 'prent' die er nu hangt, met die bol, errug mooi.
Jee, had ik dat maar geweten.

Davy zei

Taac met 1 c, er is een lift :-)

Ik heb je vibraties gistermiddag ook niet gevoeld Linda, vast omdat het regende/miezerde ;-)

Anoniem zei

Dank je Peef,
Leuk, ik hou ze in mijn achterhoofd!