Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

07 maart 2010

OML3

De derde serie Over Mijn Lijk met dit keer presentatrice Yvon Jaspers gaat aanstaande donderdag 11 maart van start.
Yvon: "In de tijd dat ik deze mensen heb leren kennen heb ik een enorme bewondering gekregen voor de manier waarop zij in het leven staan. Ik ben heel trots op ze. Daarom moet hun verhaal worden verteld. Nog heel lang. Ik bewonder de manier waarop zij hun angst overwinnen. Zij laten zich niet uit het veld slaan door hun ziekte, maar kiezen voor een intens leven. Ze hebben een levenskracht die heel inspirerend is."

In deze reeks van Over Mijn Lijk is te zien hoe iemand sterft. Het was de wens van de overledene en volgens Jaspers is het mooi in beeld gebracht. „Ik heb me echt aangesproken gevoeld om deze jonge mensen een podium te geven om dit proces te laten zien. Als ze me zouden vragen voor een volgende reeks, dan zeg ik: 'niet morgen, maar later misschien wel'. Dit programma gaat over levenslust en over hoop. En het ontheiligt de dood. Het moet gemaakt worden.”

Aflevering 1 is nu al online te zien: KLIK en maak kennis met Lonneke, Bob, Pieter Jan en Sandra.

1 opmerking:

ela zei

Wij gaan het weer volgen.