Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

20 juni 2008

ZORGwekkend

De NOS bericht: "Zorgverzekeraars proberen steeds vaker 'dure' klanten buiten de deur te houden. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit voor de NPCF, de koepel van patiëntenorganisaties. Zo eisen zorgverzekeraars vaker een gezondheidsverklaring als een nieuwe klant de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering wil, of ze sluiten hem uit van bepaalde vergoedingen. Ook nemen verzekeraars maatregelen om het gebruik van uitgebreide aanvullende polissen te beperken door het pakket te versoberen. Soms komt er wel een nieuw pakket met dezelfde dekking, maar dure klanten worden daarvoor geweigerd."

Ik ben ook zo´n ´dure klant´ maar de klant moet KONING zijn. Gaan we langzaam maar zeker richting USA wat betreft zorgverzekeringen?? Kijk de docu SICKO van Michael Moore maar eens, DAAR word je NIET vrolijk van...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Helaas zijn zorgverzekeraars geen instellingen maar bedrijven. Als de premie nu volledig de zorg zou toekomen is een verhoging nog enigzins te rechtvaardigen. Maar je moet niet alleen voor de ineffeciente zorg (en te dure medicijnen) betalen maar ook nog voor de zorgverzekeraars zelf.

Het is zorgwekkend.

Groetjes,
Ed

Anoniem zei

En dan durven ze hun premieverhogingen en uitsluitingen ook nog te steken op dure patienten en de vergrijzing en het belang van ons allemaaa;.

Premies te verhogen omdat we met zijn allen ons aller belang zouden moeten dragen. Omdat anders alles nog veel duurder zou worden. Tsja, duh! Lijkt de oliemagnaten wel!

De overhead bij dat soort commerciele instellingen is schrikbarend. Moet je maar eens zo'n pand inlopen. MOet je maar eens zien hoeveel personeel er rond loopt. Moet je maar eens vragen hoeveel de CEO's en hoger verdienen.

Het ik schrikbarend zorg-ONTTREKKEND!

Kus van Sus xx