Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

04 maart 2011

RaRa

Het leven (mijn leven?) is al triest genoeg maar het is carnaval en tijd voor iets leuks:
Ik ga tussen de gebruikelijke blogstukjes en digitale fröbels door onregelmatig een film-raadplaatje posten. Deze filmfan heeft met vrienden stukjes en recensies geschreven voor een filmsite en wij deden onderling ook van die spelletjes ; het is weer eens wat anders dan een titel verzinnen voor een schilderij of digifröbel hè? Ik zal ze niet al te moeilijk maken en niet alleen horrorpics plaatsen. Als de film geraden is zal ik er nog over uitweiden.

Laat ik beginnen met deze:


Poltergeist (1982) Geschreven en geproduceerd door Steven Spielberg en geregisseerd door Tobe Hooper
Poltergeist is een van de films die ik graag wilde zien maar waar ik destijds volgens de ratings te jong voor was (11). Mijn oudere broer en zus mochten er wel heen en van hen hoorde ik achteraf allerlei spannende en smeuige details :-). In mijn tienerjaren heb in me geïnteresseerd voor en verdiept in het bovennatuurlijke en films met en over geesten vind ik nog steeds vermakelijk eigenlijk. Toen Poltergeist deel II (The Other Side) uitkwam in Nederland (1986) ging het heel slecht met onze vader: hij lag min of meer op sterven. Mijn broer, zijn vrouw en ik moesten er toch even uit om te ontspannen en we zijn toen die film gaan zien. Rillingen kreeg ik op het eind en een brok in de keel toen meisje Carol Anne Freeling vanuit de Hemel door een engel/haar oma werd verenigd met 'r familie. (N.B. goed is de film niet hoor, behalve een paar leuke effecten niet echt de moeite waard en zoals zo vaak een slap aftreksel van het eerste deel). Mijn pa krabbelde er wonder boven wonder bovenop en mocht nog 17 jaar leven. Veel langer dan die arme Heather O'Rourke die Carol Anne speelde en tijdens het filmen van deel III al niet lekker was en in 1988 op twaalfjarige leeftijd stierf aan een hartstilstand veroorzaakt door een septische schok als gevolg van een darmblokkade.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk idee, ik vrees dat ik hier vreselijk slecht in ben, maar toch een poging, deze prent roept bij mij Poltergeist associaties op?

Groetjes, Taco

Anoniem zei

scream!!!!
groetjes
Marieke

Davy zei

Yesssss Taco, Poltergeist! Hahaha

SchoonZussie zei

Ik ben niet zo van de "hele enge" films, dus had geen idee. Maar het is wel een leuk idee om te raden. Dus ik wacht gewoon een volgende RaRa af :o)