Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

14 december 2009

Fat bastard

Ik zag vorige week de digitale cijfers van de weegschaal richting de honderd kilogram kruipen en toen schrok ik even en heb ik me voorgenomen om weer een afvalpoging te wagen. In mijn achterhoofd zit een plagend stemmetje dat roept: 'Afvallen?! Dat heeft helemaal geen zin joh want je leeft toch niet lang meer. Gewoon lekker door blijven snoepen en geen zorgen maken over je gewicht'. Tja, maar ik wil het, ik willut, kwillut! Op mijn zwaarst woog ik 105 kilo en na de chemokuren was daar nog ruim 80 van over en nu dus alweer ca.98. Ik drink nu meer water in plaats van fris en heb laatst de auto laten staan en heb de fiets gepakt. Een sportschool is niets voor mij want daar voel ik me opgelaten en niet op m'n gemak maar vaker fietsen en wandelen moet haalbaar zijn. Weer op naar de 80! (maar nu ZONDER chemo hoor!)

5 opmerkingen:

kaatje zei

succes Davy, je kunt het!

Han en John van Nimwegen zei

ge zijt zo'n schoon ventje, verberg da nie onder nun vetlaag.
Suk6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6

Anoniem zei

Heel veel succes, afvallen doe je ook omdat je je lekkerder voelt bij een gezond gewicht en ook wel voor de mooi misschien. Maar zou je niet liever na de kerst beginnen? Ik heb een nog "iets" zwaarlijviger vriend trouwens die ook een afvalpoging wil wagen. We hebben gisteren vastgesteld dat hij precies 1 hele Taco moet afvallen om op zijn streefgewicht te komen...oops!

Groetjes, Taco

Anoniem zei

Ha Dave,
Tja die weegschaal, die is/ was bij mij ook niet goed.
Ben bezig gegaan met het dieet van de EGA en ben 11 kg daar afgevallen. Je mag heel veel hebben. Maar het belangrijkste is hoe jij je voelt en dat weet jij alleen. Dun of "dik" je blijft een kanjer
groetjes Quirine

Anoniem zei

Lieve Davy,
Wat een probleem hè.
Een gezond gewicht hebben en veel dingen lekker vinden.
Ik ken het, maar bij mij ging het steeds om maar 10 kg eraf.
Mijn husband kreeg diabetes 2 en moest afvallen, via een dietiste
is hem dat snel gelukt.
10 kg eraf, nu helaas weer 5 kg erbij na 4 jaar.
Je moet het af en toe bijhouden.
Succes, doen !
kus Truus.