Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

15 juni 2009

Voldoening (ambitie deel 2)

Net weer iemand uit het ziekenhuis gehaald. Ik weet niet, maar de laatste tijd heb ik toch minder voldoening van het regel- en rijwerk. Maar ja, wat moet ik dan? Mijn leeftijd en gezondheid zijn niet echt een pre bij sollicitatie voor een leuke part-time job. Toch kan ik eens rond gaan neuzen: je weet maar nooit wie zit te springen om deze 'halve ouderenwerker'? Ik ben onrustig want ik wil mijn (creatieve) ei kwijt.

4 opmerkingen:

Han en John van Nimwegen zei

Jouw vrijwilligerswerk betekent natuurlijk wel veel voor anderen, maar we snappen wel dat het je niet altijd voldoening geeft omdat je geen onmiddellijke resultaten ziet. Dat hebben wij ook. Maar als er dan een keer wel iets gebeurt waarbij we duidelijk iets hebben betekend voor iemand dan maakt dat weer veel goed. Zo had John een patient die de hele week steeds tegen de verpleging heeft gezegd dat hij zo fijn met hem had gepraat. En ik had een patiente die al sinds maart wacht op een plaatsje in een rusthuis en die al die tijd haar hondje niet heeft gezien. Ze is alleenstaand en heeft alleen een nicht die voor het hondje zorgt. Nu heb ik kunnen regelen dat de nicht naar het ziekenhuis komt en ze neemt het hondje dan mee naar de kapel waar die mevrouw dan ook naar toe wordt gebracht. Al kun je maar één keer per maand zo'n goede daad doen! Dus Peef, wie weet hoeveel mensen vertellen dat ze zo'n steun aan jou hebben gehad. Dat zullen er meer zijn dan je denkt.

Davy zei

Helemaal waar Han en John: de dankbare mensen en reacties maken een hoop goed. Toch wordt nu binnen de stichting waar ik voor werk naar een uitdaging voor me gezocht :-).

Han en John van Nimwegen zei

Tof Davy!!! Dat betekent toch dat ze eggies wel iets in je zien. Ach ja, anders zouden ze ook wel stekeblind zijn natuurlijk.

Unknown zei

Ik kan het me voorstellen Peef. Hopelijk vinden ze snel een uitdaging voor je zodat je niet alleen nuttig voor anderen bezig bent maar ook met voldoening voor jezelf. :)