Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

10 november 2008

Mantelzorg

Mantelzorg is niet de naam van de garderobe van een theater noch van een chique stomerij, nee: ruim één miljoen Nederlanders zorgen voor hun zieke familieleden of vrienden. Deze vorm van zorg noemen we mantelzorg. Tachtig procent van de zorg die wordt gegeven, wordt door mantelzorgers gedaan.
Niet alleen is vandaag zwager Jan jarig maar het is ook de 11e jaarlijkse Dag van de Mantelzorg waarop de mantelzorgers centraal staan. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten en ik mag namens de gemeente samen met andere vrijwilligers presentjes rondbrengen aan mensen die iemand verzorgen of verzorgd hebben. Een kleine moeite, groot plezier en wie weet word ik in de (nabije) toekomst zelf afhankelijk van mantelzorg?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vandaag in de trein''t Zaterdagse Magazine van de Volkskrant gelezen. Daarin ook aandacht voor mantelzorgers!
Ja,deze mensen mogen ook in het zonnetje gezet worden!

Anoniem zei

Ik moet gelijk aan mijn Pa denken. Jaar in jaar uit heeft hij voor mijn moeder gezorgd. Ja ik vind dat mantelzorgen zeker iets verdienen en eigenlijk is dat niet met geld uit te drukken.

Bravo voor de mantelzorgers.....