Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

06 april 2008

Mevrouw H.

Husbandman Sjaak is vandaag alleen naar zijn moeder. Ik heb 'Muisje' gisteren al gezien toen we wat bestelde boodschappen gingen brengen. Kan ik lekker heel de dag luieren (beetje zombieën in huis) :-).

Vrijdagmiddag had ik een bijzondere ontmoeting: afgesproken met een vrouw om haar wat wegwijs te maken op de PC en 't internet. Dit verzoek kwam vanuit de stichting omdat mevrouw niet op de woensdagen kan van de nieuw gestarte beginnerscursus. Het is een heel aardige vrouw en nu haar man, die is gestorven aan asbestkanker, er niet meer is, wil zij per computer bankzaken en dergelijke leren regelen. Mevrouw H. zelf is ook verre van gezond trouwens: ze heeft beenmergkanker. Naast de computer hebben we het gehad over kanker, de dood en de dankbaarheid en vreugde van 'het er nog zijn'. Na de les zijn we naar de begraafplaats gegaan waar haar man ligt en waar ik mettertijd in een potje kom te staan. Een bijzondere wandeling met een bijzonder mens.
Mevrouw H. heeft, zoals ze zelf zegt, een schitterend leven gehad, maar ondanks al het verdriet en de pijn wil ze nog vérder! En IK gun haar nog vele jaren vol genieten en slappe lachbuien met vreugdetranen die over haar wangen rollen! Tot vrijdag mevrouw.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die mevrouw dacht waarschijnlijk hetzelfde: een bijzondere ontmoeting met een bijzonder mens....

Fijne Zondag nog!

Anoniem zei

Life sucks sometimes .... maar het blijft zo machtig interessant. Dat zie je ook weer aan deze ontmoeting...

Han en John van Nimwegen zei

En WIJ gunnen JOU nog vele jaren vol genieten en slappe lachbuien met vreugdetranen die over je wangen rollen!

Anoniem zei

Geweldig toch dat je soms heel onverwacht zo'n bijzondere ontmoeting kunt hebben? Iemand die je levenspad kruist en die je niet onbewogen laat. Leuk dat je haar nog vaker ziet.

Anoniem zei

Ik denk dat als jij oud bent, jij net zo'n gesprek hebt met iemand en diegene zal hetzelfde zeggen over jou...