Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

14 april 2009

Ons periodiekje...

We hebben een goeie Pasen achter de rug, en dat wilden we vandaag nog maar een dag verlengen met goed nieuws in het ziekenhuis bij onze periodieke scan. Gisteren zijn we naar Veenendaal geweest naar de woonboulevard, zoals zoveel mensen doen op dat soort dagen. Was er gezellig druk en we hebben wat geshopt en nog even heerlijk in de zon gezeten met een heerlijk, echt, zakje patat. Toen we thuis waren zei Davy tegen me "Ik heb vandaag eigenlijk helemaal niet aan morgen gedacht".

Dat is een lekker idee. De dagen voor de scan zijn iedere keer weer reuze spannend en ook wel een beetje eng. En als je de dag ervoor er niet aan hebt hoeven denken, is alleen maar heerlijk!

We moesten er om 13.00 zijn voor de scan zelf. We hoeven daar eigenlijk nooit te wachten en na een half uurtje is Davy weer terug en begint het wachten tot de afspraak met de dokter. We brengen dan de tijd door met wat eten en (het liefst in de zon) buiten te zitten. Laatste is voor mij hoor, kan ik roken :)

Om 15.00 uur was de afspraak met de dokter. Dit keer weer niet onze eigen dokter. Die bleek nog met zwangerschapsverlof te zijn. We hoorden later van de vervangende dokter dat alles wat tegenzat. Ze moest geopereerd worden aan haar blindedarm, en het viel allemaal een beetje tegen. Als het goed is, is ze er in het najaar weer.

In de wachtkamer zat een BN-er tegenover ons. Je moet dan altijd een paar keer kijken en je inhouden niet te gaan staren en om niet tegen de ander te zeggen "Heb je gezien wie daar zit?". Wie zat er dan? Mmmmm, Thom Hoffman zat er. Nog steeds een leuke vent om te zien toch wel :)

Na een poosje wachten, mochten we komen en zoals gewoonlijk zegt de dokter of het goed of fout is. En deze keer is het....... GOED!!!!!!!!!!!!!

De holte was nog groot en vooral leeg. Niets geks te zien op de scan. Helemaal waar we voor kwamen dus. Nog even over gehad dat het goed is als de scans voortaan om de vier maanden gedaan worden en niet meer om de drie maanden. Het ziet er rustig genoeg uit om dat te doen.

Volgende week lekker een weekje vakantie en dan gaan we saampies wat leuke dingen doen. Beetje vieren dat we weer goed nieuws hebben mogen krijgen.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

YESSSSSSSSSSSSSSSSSS....super nieuws!!

Geniet er beide van...

enne...ik had ook wel tegenover Thom hoffman willen zitten...lekkere vent!

dikke kus vanaf 't klooster

Edwin zei

Mooi zo!
En ook lekker dat je er gisteren niet aangedacht hebt Peef.
Geniet morgen van 't mooie weer!

Edwin

Schoon Zussie zei

Dat goede nieuws is natuurlijk supersuper, mardawissikal :-) Maar.... Thom Hoffman... mmmmmm ;-)

kaatje zei

yes , heerlijk dat alles wederom er rustig uitzag!

Anoniem zei

Geweldig nieuws voor jullie,
geniet van een weekje vakantie.

Joop en Ada

Han en John van Nimwegen zei

3 leuke dingen op één dag! Het belangrijkste is natuurlijk de uitslag van de scan. Proficiat! Dan het feit dat het zo goed gaat dat de scan nog maar om de 4 maanden gemaakt hoeft te worden. En dan ook nog verwend worden met een uitzicht op Thom Hoffman. Jullie dag kan niet meer stuk! Tis natuurlijk wel te hopen dat er niets ernstigs met Thom aan de hand is.

Karin zei

Dikke duim omhoog,met een knuffel erbij! fijn om te horen mannen!

Anoniem zei

Hartstikke goed nieuws, erg fijn voor jullie. Met recht een goede pasen zo en dan nog van dit mooie weer en dit fijne bericht! Ik snap heel goed dat het toch elke keer weer spannend is.

Dikke kus, Taco

Google-Girl zei

JOH... wat een heerlijk nieuws!!!!
* doet een rondedansje door de kamer *
Dat is pas fijn op vakantie!
HUGS!!

Chanti
xxx

Nathalie zei

Hey Davy,

Gefeliciteerd met je goeie scan! Wat zal dat fijn gevoeld hebben. En ik wil je graag even complimenteren over je weblog, ik moest vooral lachen om het liedje over Heleen.
Groetjes
Nathalie