Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

17 december 2008

Avondje uit

Kleinkunstenaar Remko Vrijdag, die jarenlang de daken van ’s lands grootste theaters afspeelde met de Vliegende Panters, vond het tijd voor even heel wat anders. En mét heel iemand anders. Hij vond Micha Molthoff, bekend als muzikant en acteur bij onder meer Zárate, Orkater, het Concertgebouworkest en Frank Groothof. Zijn komische gaven behoren tot de best bewaarde geheimen van Nederland. Tot nu toe dan. “Molthoff is niet alleen voor Vrijdag een ontdekking. De man is een ware stemkunstenaar, die met evenveel gemak opera zingt als de Muppets Show en dan het liefst nog door elkaar.” (De Telegraaf).

De pers is lovend over de combinatie van Vrijdag en Molthoff. “Molthoff krijgt volop ruimte voor zijn muzikale talent. Maar ook op komisch vlak overtuigt hij als sprookjesverteller, Cruijff-imitator of Marokkaan. Remko Vrijdag weet met prettig schurende grappen duidelijk zijn humor-stempel op de voorstelling te drukken, maar verrast ook met ontroerende zang”, aldus Theatercentraal.nl. “Dit nieuwe duo is verrassend en kan uitgroeien tot iets heel moois”, meent ook De Telegraaf. Komt en aanschouwt dus het meest illustere duo dat dit seizoen op de Nederlandse en internationale podia te zien is.

We zijn vanavond dus naar deze twee mannen geweest in het theater, in Nieuwegein. Ze vormen samen de Transformers. Ze waren inderdaad grappig, maar vooral heel muzikaal en hadden veel mooie liedjes. Absoluut de moeite waard.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuk een avondje iets anders aan het bolletje, geeft altijd een hoop energie is de ervaring hier.