Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

25 februari 2014

Het zit er op......

Het zit er op. Rond half zeven werd ik gebeld door het ziekenhuis. Niet door hem zelf of de chirurg, maar door de afdeling waar 'ie ligt. Ze vroegen of ik al gebeld was, maar dat was dus niet zo. Vonden ze zelf ook vreemd.

Ben gelijk naar Utrecht gereden om naar 'em toe te gaan. Zuster van de afdeling heeft me naar de uitslaapkamer gebracht en daar lag meneer. Onder een tent omdat 'ie nog geen direct licht op 'em mag hebben door de Gliolan. Dat kan anders uitslag of andere wondjes geven. Is voor 48 uur ongeveer.

Hij was goed wakker. Wel erg moe, maar goed bij de tijd en zo te zien en horen geen gekke dingen. Ze hebben ongeveer 50% weg kunnen halen. De rest zit verweven in gezonde hersencellen en dat moest blijven zitten omdat er anders problemen zoude komen met lezen en zien.

De chirurg is ook nog heel kort geweest en hij zei dat het goed is gegaan en ze zijn echt tot het randje gegaan. En dat is goed zei hij. Daar vertrouwen we dan maar op.

Het is 'em niet mee- of tegengevallen is z'n eerste reactie. Maar om nou te zeggen "Ik ga zo weer liggen de volgende keer", nee dat zeker niet. Hij heeft alles wakker meegemaakt, van het openmaken tot het sluiten van het luikje.

Hij kreeg net weer wat drinken, water, en als dat goed valt dan krijgt 'ie later wat andere dingen ook. Hij stikt van de honger en dorst natuurlijk. Maar chips zal het wel niet worden :)

Dit hebben we er in ieder geval opzitten. Nu afwachten wat de uitslag van de kweek is en wat de vervolgprocedure zal zijn.

Morgenochtend gaat 'ie terug naar z'n kamer en dan ga ik weer lekker naar 'em toe.

7 opmerkingen:

Karin zei

Bedankt Sjaak,fijn wat te kunnen lezen net voor het slapen gaan,het wachten is idd op de kweek. Hopelijk een goede nacht voor jullie xx

Anoniem zei

Mooi bikkels, dat dit er op zit! Nu dan nog de kweek afwachten, blijft dus nog wel even spannend! Hopelijk slapen jullie beide een beetje vannacht! Morgen lekker zonder tent knuffelen! Liefs Anda & Zoë

Chantal, Maarten en de kids zei

Fijn dat de ingreep goed verlopen is, geef Davy een voorzichtige maar dikke knuffel van ons. We blijven duimen.

Han en John van Nimwegen zei

Hoe lang duurt de uitslag van de kweek Sjaak?
Ik hoop dat jullie niet al te lang in spanning moeten blijven.
Dit is iig weer achter de rug! Liefs voor Davy en jou van John en Han

janske en hans zei

Wat fijn om te horen hoe het gegaan is dat hij goed aanspreekbaar is ondanks de omstandigheden. Knuffel van ons en goed nacht beide wensen we jullie.

Anoniem zei

Fijn dat het erop zit, heel veel sterkte en een gied herstel toegewenst. Liefs, Giusy

Anoniem zei

Het is niet niks allemaal

Nu afwachten

Sterkte, toi toi

Hartelijke groet,
Marianne