Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

24 februari 2014

Eerste stap is genomen......

Vanmorgen om goed half tien waren we bij het UMC. We zijn zelf naar de afdeling gelopen, D3 Oost, en daar hebben we ons gemeld. Vanaf dat moment ging het gelijk van start en heel snel ook.

Gelijk gewogen, infuus aangelegd voor de MRI van vanmiddag. Dopjes, 7 stuks aangebracht op z'n hoofd. Bloed prikken. Voor we het wisten werd koffer, jas, pet en alles door een overijverige vrijwilligster meegenomen. En ja, daar zat ook Davy z'n telefoon bij. En ja, die is heilig :)

Hierna konden we gelijk naar zijn kamer, nummer 8, en daar hebben we intakegesprek gedaan. Kregen ook nog wat uitleg over hoe het morgen zal gaan. Hij krijgt 's morgens een drankje wat nodig is voor de chirurg zodat die kan zien wat de tumorcellen zijn. Door dat drankje gaan die licht geven. Davy mag, nadat hij het drankje heeft gehad, niet meer in direct licht komen. Als hij naar de OK gereden wordt zit er ook een soort van tent over z'n bed zodat er geen direct licht op hem kan komen.

Vandaag krijgt hij nog wat onderzoekjes en bezoekjes van de chirurg, de neuropsycholoog, zaalarts, enz. Kortom, hij zal meer dan bezig gehouden worden. Davy ligt op een kamer samen met een andere man die ook morgen een hersenoperatie krijgt. Ook door dezelfde dokter. Als hij dus klaar is, is Davy aan de beurt.

Vanavond ga ik weer lekker naar 'em toe.

8 opmerkingen:

Han en John van Nimwegen zei

Heel veel liefs voor jullie allebei en voor morgen het aller aller allerbeste!!!

Anoniem zei

Toi toi en veel sterkte. Zeker voor morgen en daarna

hartelijke groet
Marianne

Marga Roffel zei

Heel veel sterkte voor jullie allebei Davey en Sjaak. In gedachten ben ik bij jullie, en we wachten in spanning op nieuws over de afloop.

Marga

Anoniem zei

Het duimen is volop bezig! Heel veel sterkte mannen. Ik leef met jullie mee en hoop dat het allemaal heel erg goed zal gaan vandaag.

Liefs, Taco

janske en Hans zei

zitten met spanning te wachten op goed bericht, we duimen als gekken

Anoniem zei

heel veel sterkte allebei,
we denken aan jullie !!

Joop en Ada

Anoniem zei

Hoi Davy en Sjaak,

Heel veel sterkte allebei,
we denken aan jullie!!


Joop en Ada

Anoniem zei

We denken aan jullie, sterkte.

Joop en Ada