Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

31 december 2013

Met open blik

Na diagnose hersentumor maar voor mijn operatie in augustus 2006 vroeg mijn moeder nogal out of the blue of ik de urn van mijn vader (die eind 2003 gestorven is) en die van haar na haar dood in huis wilde nemen want dat vond ze kennelijk een fijn idee, misschien wel omdat ik de jongste van de drie kinderen ben. Ik sputterde tegen dat we eerst maar eens af moesten wachten of en hoe ik uit de hersenoperatie zou komen.
Ma is dat jaar vlak voor Kerst gestorven en ik leef nog en de urnen van mijn ouders staan inderdaad hier in huis. Heeft ze wat aangevoeld? Waarom schrijf ik dit eigenlijk? Omdat ik niets aanvoel en wil aanvoelen over wat nog komen gaat: ik wil met zo open mogelijke blik het nieuwe jaar ingaan en we zien en merken wel wat er nog allemaal op mijn/ons pad gaat komen.

De beste wensen en een open blik voor jullie allemaal!!

1 opmerking:

Anoniem zei


Een open blik en vertrouwen, hand in hand met je lief, wens ik je toe voor dit nieuwe jaar.

Ik weet niet of ma iets aanvoelde,maar had al langer het gevoel dat ze niet echt meer wilde. Misschien hield ze wel tonnen meer van pa, dan ze ooit heeft toegegeven. Ook tegenover zichzelf.

Ik heb ze beiden een mooi plekje gegeven, met de prachtige trouwfoto als middelpunt.

Heb t goed

xx Marianne