Han wees me hierop:
"Amblyomma cajennense, zo heet een kleine harde teek uit het Braziliaanse regenwoud. Het beestje scheidt een stofje uit – Brazilianen noemen het tekenspuug – dat zeer goed lijkt te werken tegen tumoren. Onderzoekers van het medische instituut Butantan van de universiteit van São Paulo ontdekten dat het kankercellen afbreekt, terwijl het gewone menselijke cellen met rust laat. De ontdekking is toevallig gedaan tijdens een ander project, maar de onderzoekers zijn zo enthousiast, dat ze verder zijn gegaan met het tekenspuug. Ratten met een tumor kregen het goedje ingespoten en werden binnen zes weken weer gezond. Ook op menselijke kankercellen werkt het wonderbaarlijke speeksel. De Brazilianen hebben ondertussen patent aangevraagd op het tekenvocht en hulp ingeroepen van collega’s uit rijkere landen. Ze hebben niet de middelen om het tekenspuug verder te ontwikkelen tot een medicijn. Daar is een grote farmaceutische onderneming voor nodig met het kapitaal om het middel verder te ontwikkelen. Er wordt met verschillende partijen gesproken."
Tekenzever lijkt vooral veelbelovend te zijn in de strijd tegen huid-, lever- en alvleesklierkanker maar toch goed gedaan Ambly:-)
4 opmerkingen:
Alle bee(s)tjes helpen.....
Interessant dat ze altijd zo'n dingen blijven ontdekken
VOORAL veelbelovend in de strijd tegen huid-, lever- en alvleesklierkanker, dat betekent dus niet dat het niet voor andere vormen helpen.
Enne.... Ambly is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van Nassogne (grijns).
Zijn in dat dorp veel van die beestjes?! Want dan ga ik 'oogsten' natuurlijk! ;-)
Een reactie posten