Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

29 september 2009

Sylvie


Gisteren is Borstkankermaand oktober alvast van start gegaan met het Pink Ribbon Award Gala 2009 in Amsterdam.
'Om de borstkankermaand in te luiden heeft speciale gast Sylvie van der Vaart samen met Henk van der Mars, MD Estee Lauder Companies Benelux, AVRO presentatrice Chantal Janzen en Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull het Koninklijk Theater Carre in het roze licht gezet.' bla bla bron

Ik kan er niets aan doen en moet me misschien ergens in een hoekje diep gaan zitten schamen maar ik heb het niet zo op die **** euh Sylvie. In mijn ogen is het just another Paris Hilton wannabe en ik heb niks met al die P.C. Hooft lipgloss bimbo's. Nu heeft Sylvie toevallig borstkanker en dat is klote. Maar om nou meteen te gaan roepen dat ze zo dapper is en haar op handen te dragen als een godin...nee; ik zou zelf ook zonder al die slijmjurken om me heen kunnen. Het is en blijft een voetbalvrouw met teveel geld en ze is net zo dapper als al die talloze andere vrouwen met borstkanker die niet de mazzel (?) hebben dat hun man leuk tegen een balletje kan trappen.
Sorry Syl, ik vind je gewoon niet leuk, met of zonder kanker!

28 september 2009

NFF09






Vanmiddag veel studentenfilms gezien in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht tijdens de 29e editie van het Nederlands Film Festival: kunststukjes van studenten aan het Brabantse AKV/St.Joost en de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. Directe aanleiding om te gaan was natuurlijk de korte documentaire 'Humor om een Tumor'. Na afloop heb ik maker Kristel en hoofdpersoon Frans nog even een hand gegeven. Bijzonder om te zien hoe zij met diagnose hersentumor omgaan en hoe zij naar de operatie toeleefden. Veel herkenning ook. Frans is echter in tegenstelling tot mij wakker geopereerd... eeeew, mot er ff nie an denkuh maar zelf deed hij er aardig laconiek over :-). Triest is dat ook in zijn geval de tumor kwaadaardig bleek te zijn met alle deprimerende implicaties; toch lijkt hij me een man vol humor in een ruwe bolster met een klein hartje die zich niet zomaar laat kisten! Of zoals Vrolijke Frans me in een Hyves berichtje schreef: 'Tja het is en blijft een nare ziekte maar het beste medicijn is positiviteit en ik wou dat doodgaan nog even uitstellen hoor.. we zijn nog veel te jong.' Mijn idee Frans, MIJN IDEE!

27 september 2009

Humor om een tumor

Tip van Karin:



Maandag en dinsdag te zien in Utrecht: klik Ik ga er morgenmiddag heen :-)

26 september 2009

Buurt BBQ






In het kader van Burendag hadden we vandaag met de bewoners van drie straten een barbecue. Lekker zo'n nazomerse dag!

Nee, dank je


Zie ginds komen op zaterdag Jehova's weer aan
Ze brengen graag folders, ik zie hen al staan
Hoe praten zij als robots over hun eigen leer.
Hoe getuigen zij desnoods door wind en door weer.

Zij staan vaak te lachen en roepen ons toe:
“Wie zoet is krijgt verlossing, wie homo is de roe"
Och lieve Jehova, kom niet meer bij mij
En loop maar heel stilletjes ons huisje voorbij.

25 september 2009

Wees creatief

Gisteren een vrolijk plaatje gemaakt klik ;-) en aan jullie bloglezers de vraag: wat is er gebeurd? Waarom zit ik er zo bij? Ik heb niet altijd zin of inspiratie om te bloggen en nu is het jullie beurt :-).


"Creativiteit is de zin van het leven als uitgangspunt stellen."
Willem Brakman - Nederlands schrijver *

23 september 2009

Bomen





Vandaag niet veel zin om te bomen, dus plaats ik maar foto's van bomen! Laatst in de Kaapse Bossen genomen.

22 september 2009

Theo 74

Gefeliciteerd met je verjaardag pa! Je zou vandaag 74 geworden zijn. Vooral afgelopen weekend heb ik jou en ma erg gemist: niet alleen omdat ikzelf jarig was zaterdag maar ook omdat in Maarn een presentatie werd gehouden over neuropsychologische revalidatie bij hersenletsel die me raakte. Ik weet nog heel goed hoe het thuis veranderde toen je terug thuiskwam na revalidatie in Gent pa. Ik had meteen door dat jijzélf was veranderd en na een poos moest ook ma dat inzien en toegeven dat jij door de hersenbloedingen niet meer de man was met wie ze in 1959 getrouwd was.

KLOTE dat niet aangeboren hersenletsel! #$%^&*(&^% :-(

20 september 2009

Thomas W.


"Onderzoeker Dr. Thomas Würdinger uit Amsterdam kreeg gisteren de Stichting STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs 2009 uitgereikt. De prijs bestaat uit een oorkonde, een hersenbokaal en een geldbedrag van € 5.000 te besteden aan zijn onderzoek. Jaarlijks reikt stichting STOPhersentumoren.nl een stimuleringsprijs uit. Deze prijs wordt ter beschikking gesteld voor een jonge onderzoeker, die zich op bijzondere wijze uitermate heeft ingespannen en voortgang heeft geboekt op het gebied van onderzoek naar genezing of preventie van primaire hersentumoren.

De stimuleringsprijs werd aan Dr Thomas Würdinger uitgereikt vanwege zijn baanbrekende onderzoek dat zich richt op glioblastomen. Glioblastomen zijn snel groeiende en bloedvatrijke tumoren welke door middel van celmigratie het brein infiltreren en daardoor moeilijk weg te snijden zijn. Na het chirurgisch ingrijpen worden de resterende cellen door chemokuren en bestraling aangepakt. Het effect is helaas zeer beperkt. De tumoren komen vaak na een korte periode weer terug en gaan op zoek naar bloedvaten voor verdere tumorgroei. Naast het doden van de kankercellen is het dus ook van belang om de hersentumorcel migratie te remmen en om de nieuwe bloedvatformatie tegen te gaan en daar richt het onderzoek van Dr. Thomas Würdinger zich op. De hoop is dat met dit onderzoek de genezing van glioblastomen dichterbij komt. In het afgelopen jaar werden door Dr. Thomas Würdinger al verschillende baanbrekende ontdekkingen gedaan in de genetische componenten van tumorcellen van glioblastomen. De jury van stichting STOPhersentumoren.nl koos dan ook met volle overtuiging voor dit onderzoek en was erg onder de indruk van de publicatielijst evenals de reeds toegekende subsidies. In 2008 won Dr. Thomas Würdinger o.a. de Dutch Pediatric Tumor Foundation (Kika) Research Award. De prijs werd uitgereikt op een landelijke bijeenkomst van de werkgroep hersentumoren van vereniging Cerebraal te Maarn."
(bron)

En wij waren erbij, ook al was het mijn verjaardag. Thomas W is oké! ;-). Wat een bevlogen onderzoeker met hart voor de zaak. Meer over hem: klik.

19 september 2009

16 september 2009

Dagje Brussel





15 september 2009

Bye Patrick

''Dirty Dancing film star Patrick Swayze has died aged 57, his publicist says. "Patrick passed away peacefully today with family at his side after facing the challenges of his illness for the last 20 months," said a statement by Annett Wolf quoted by the Associated Press."

I hope you've had the time of your life dancing and acting, Pat. You've certainly entertained a lot of people worldwide! You will be missed... and REMEMBERED!

You're like the wind now Patrick...
Dutch Dag jeugdidool van me...

14 september 2009

Wildgroei

Boom met wildgroei/tumor?


13 september 2009

Tante Jannie 80


Het was gezellig, gisteren in Leersum.

11 september 2009

Jan, Martin en Rob


Jan Vayne & Martin Mans in de Grote Kerk van Wijk :
uniek, leuk, mooi zomerprogramma met medewerking van Rob van Surksum.

Kortom een geslaagde concertavond met piano, orgel en stukjes opera.

10 september 2009

Web


Het zijn hele mooie beestjes als je ze van dichtbij bekijkt, toch?

“The bird a nest, the spider a web, man friendship.” William Blake

09 september 2009

Off-day


Pors is niet in d'r hum vandaag; misschien wel omdat we gisteren de hele dag weg waren. We kunnen vandaag geen goed bij haar doen en ze kijkt ons mokkend aan wanneer we niet meteen bij de eerste vragende oe wèh rennen en vliegen om de lekkerste hapjes aan te dragen. Dan maar niet hoor; iedereen heeft wel eens een off-day waarop je alles zwart-wit ziet ;-).

"off-day - a day when things go poorly; "I guess this is one of my off-days"

08 september 2009

Dagje weg










Nazomer in Zeeland: dagtripje Middelburg met de NS.

07 september 2009

Onrust bij Duurstede


'WIJK BIJ DUURSTEDE – Voor de twee Wijkse apotheken dreigt een faillissement, als gevolg van overheidsbeleid. Daarmee komt de gemeente Wijk bij Duurstede zonder deze belangrijke gezondheidsvoorziening te zitten. Als de twee apotheken omvallen, zullen patiënten naar omliggende gemeenten toe moeten om hun geneesmiddelen op te halen.' (lees meer)

Goh, ons stadje is nogal eens in het nieuws de laatste tijd, lees maar:
'WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie onderzoekt een vechtpartij bij basketbalvereniging Bourgondië in Wijk bij Duurstede. Twee spelers kregen gisteravond ruzie in sporthal De Horden aan het Sluishoofd. Een van hen, een 28-jarige man uit Den Helder, werd daarop bewusteloos geslagen. De 25-jarige verdachte bekende geslagen te hebben, maar gaf aan zelf ook mishandeld te zijn. Bourgondië zal het voorval melden bij de Nederlandse Bastketbal Bond.'

Gelukkig is de mama van Laura Dekker wakker geworden/geschud:
‘Als het aan mij ligt, zou ik Laura niet laten gaan’, zegt Babs Müller. Het breekt mijn hart dat ik hierdoor misschien het contact met mijn dochter verlies’, zegt Müller. ‘Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n moeilijk besluit moeten nemen. Maar ik moet de gevolgen van mijn beslissing accepteren. Ik heb liever een levende dochter die ik nooit meer zie, dan een dode dochter.' bron

06 september 2009

Griezelig

Wie houdt ook van horror/griezelfilms? Ik al heel lang :-)

05 september 2009

Stichting-Peef


Afgelopen woensdag waren alle inwoners van Wijk bij Duurstede welkom om een kijkje te komen nemen in het Gasthuis tijdens de Hollandse Feestweek en om kennis te maken met de verschillende plaatselijke welzijnsorganisaties waaronder onze stichting Binding. Die dag was het Hollandse markt en ik heb natuurlijk ook mijn hoofd laten zien. Het was een gezellige boel vol rollators, Goudse stroopwafels, blokjes kaas, klederdracht, prullaria en rolstoelen.

En over stichtingen gesproken: sinds donderdag ben ik ook zo'n beetje de ICT-man van Stichting Integratie Gehandicapten Wijk bij Duurstede (S.I.G.W.).

stich·ting de; v 1 het laten ontstaan, bouwen, grondvesten 2 -en; -tinkje organisatie, gesticht met een bep. doel, met kapitaal, maar zonder leden

04 september 2009

Tekenzever

Amblyomma cajennense
Han wees me hierop:

"Amblyomma cajennense, zo heet een kleine harde teek uit het Braziliaanse regenwoud. Het beestje scheidt een stofje uit – Brazilianen noemen het tekenspuug – dat zeer goed lijkt te werken tegen tumoren. Onderzoekers van het medische instituut Butantan van de universiteit van São Paulo ontdekten dat het kankercellen afbreekt, terwijl het gewone menselijke cellen met rust laat. De ontdekking is toevallig gedaan tijdens een ander project, maar de onderzoekers zijn zo enthousiast, dat ze verder zijn gegaan met het tekenspuug. Ratten met een tumor kregen het goedje ingespoten en werden binnen zes weken weer gezond. Ook op menselijke kankercellen werkt het wonderbaarlijke speeksel. De Brazilianen hebben ondertussen patent aangevraagd op het tekenvocht en hulp ingeroepen van collega’s uit rijkere landen. Ze hebben niet de middelen om het tekenspuug verder te ontwikkelen tot een medicijn. Daar is een grote farmaceutische onderneming voor nodig met het kapitaal om het middel verder te ontwikkelen. Er wordt met verschillende partijen gesproken."

Tekenzever lijkt vooral veelbelovend te zijn in de strijd tegen huid-, lever- en alvleesklierkanker maar toch goed gedaan Ambly:-)

03 september 2009

KAK

Net toch maar even naar de huisarts gegaan, omdat ik al een maand mijn hart voel kloppen in mijn rechteroor. Bloeddruk opgemeten, (slag)aders geluisterd en oren zien er goed uit. Het lijkt dus iets onschuldigs te zijn maar toch wil ik én afvallen én mijn bloeddruk wat omlaag brengen (kan heel goed samen :-)).

Erna wat kaarsjes gebrand in de kapel en paar boodschappies gedaan en toen begon het te plenzen. Helemaal niet erg nat worden, soms zelfs ff lekker! Een geparkeerde auto vond het echter maar niks:

Kras


Gelezen op Unieuws en gehoord bij U Vandaag van RTV Utrecht:
'Wij wonen in de Van Brederodestraat in Wijk bij Duurstede waar heel wat aan de hand is. Er woont of er loopt vaak een ziek iemand die het gemunt heeft op het bekrassen van auto's. Ikzelf ben al 5 keer bekast en waarom vraag het mij niet: ik had met niemand wat ik weet ruzie of zoiets. Ik was het zat en heb een camera aangeschaft die buiten aan mijn huis hangt maar wat denk je: nu gebeurt er niks meer. Behalve eind juli toen wij op vakantie waren toen was hij of zij er weer: de auto van de over buurman en zijn dochter waren het doelwit en wat denk je: vorige week hebben ze nog maar eens afgemaakt bij de buurman ze vonden het ontwerp niet zo mooi denk ik. Ze hebben toen de auto maar rondom bekrast en ook nog even zijn ruitenwisser omgebogen.Ik vind dit zo triest. Deze man heeft een oud autootje die hij net kan betalen en dan doen ze hem dit aan. Ziek toch?Deze lieve mensen doen geen vlieg kwaad. Ze staan dag en nacht klaar voor iedereen in de straat. Als je op vakantie gaat dan passen zij op je huis door de post binnen te leggen en de planten te onderhouden echt heel lief. Ze doen dit ook met veel liefde. En daarom kan ik me zo kwaad maken. Waarom ze deze lieve mensen dit aan kunnen doen en de grote vraag is waarom?De buurman is wezen vragen wat de schade van zijn auto was. Schrik niet: maar liefs 1500 euro. Dit bedrag is de hele auto niet waard. Ik heb hier zelf zo verdriet van en zit hier zo erg mee dat ik echt dit even aan de aandacht wil schenken en hoop dat die ziekelijke iemand gaat beseffen wat hij hier mee aan richt. Ik zou zeggen: zoek hulp, want dat is echt hier nodig. Deze persoon is echt heel goed ziek in zijn hoofd. Dank u, dat u hier aandacht wil besteden.
Met vriendelijke groetjes van een verdrietige buurvrouw,Corrie de Rooij'

Dat is ons stadje nog maar.... en hier ook aandacht ervoor, Corrie!

02 september 2009

Nostalgie, vroeger, ouderwets.... maar oh wat leuk

Gisteren heb ik een platenspeler gekocht. Lekker uit de tijd zou je zeggen, maar ik heb nog een paar honderd elpees die ik al jaren niet meer heb kunnen luisteren en dat wil ik al een hele poos wel eigenlijk. Nu kan ik ze omzetten naar CD en/of gewoon luisteren als ik daar zin in heb.

Pakte er vanmiddag zomaar een paar uit een kist en kwam o.a. Split Enz tegen en Future World Orchestra. Wist niets eens meer dat ze bestonden. Toch wel weer leuk om terug te horen. Bij veel platen krijg je dan weer herinneringen van vroeger, zoals een elpee van Kiss die ik heb gekocht bij de V&D in Zeist toen ik terug kwam uit het ziekenhuis en te horen had gekregen dat ik aan m'n neus geopereerd moest worden.

We kunnen weer samen discjockey spelen hier in huis en genieten van muziek van toen. Leuke bezigheid voor als straks de 'rottige' dagen weer komen. Hoorden we gisteren in Veenendaal toen we een ouderwets zakje patat zaten te eten. Een paar oudere mensen zeiden vol overtuiging "De zomer is voorbij hoor, er komt kou aan" :)
Neem van mij aan als reserve Pelleboer, er komen nog zat mooie dagen aan, zeker als ik nog vakantie heb!

En voor de jeugd. Zo ziet een elpee er uit: