Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

29 november 2009

Angst

"De angst voor de dood houdt ons van het leven af, niet van het sterven". P.C. Roud (gejat van Josephines 'Over de dood en zo' )

Nog wat geGooglede citaten:
'Angst hoort het gras groeien en de stenen wenen.'
Hans Kudszus

'Wreedheid en angst geven elkander de hand.'
Balzac

"Angst is de hartenklop van de onmacht."
Cor de Jonghe


'Men voelt zich, men is nooit vrijer dan na de angst, nadat men die heeft overwonnen.'
M.Jouhandeau

Een mooie afsluiter is: 'Angst en zorgen voor morgen komen minstens één dag te vroeg.' (bron onbekend)

28 november 2009

Bang

Dit nummer ken ik al heel lang want Sjaak had de elpee waar het op staat:
"Door de wind verteld" - André Groote (Mercury 1981; nu hebben we 'm op CD). André is paragnost en je kent hem misschien wel van Veronica's radioprogramma het Zwarte Gat. Ideaal nummer voor die momenten waarop je even wat minder stevig in je schoenen staat: WEG MET DIE ONZEKERHEID! Zing uit volle borst:

26 november 2009

Deze in elk geval



Toen wij in 1999 in New York waren, stonden de torens er ook nog... Bij mijn crematie, wanneer die ook zal plaatsvinden, moet toch écht dit nummer gedraaid worden; gepast of niet, het is MIJN euh feestje ;-)

Words are very unnecessary!

25 november 2009

Wil

Dat het leven zo voorbij kan zijn, dat blijkt maar weer.. :daarnet werd ik gebeld door de zoon van een vrouw met wie ik vaker naar het ziekenhuis ben geweest (de laatste keer was 4 november jl.) en hij vertelde dat zijn moeder toch nog onverwachts is overleden. Morgenavond ga ik de familie condoleren.




Dag mw. G, dag Wil, rust zacht.

Liefs,
"je vriendje"

23 november 2009

2xK

Richelle Laurijsen uit Harderwijk is eergisteren overleden; ze is 16 jaar geworden... Vader Menno Laurijsen verzekert ons dat haar actie 'Kanker verziekt je taal' doorgaat: "Zaterdag nog zijn posters en flyers de deur uitgegaan. Deze week zal het moeilijk zijn en alles wat vertraging oplopen, maar straks pakken we het weer op. Alles in haar naam."

Meisje toch, slechts zestien jaar heb je mogen leven. Mooi engeltje, je hebt een duidelijke boodschap achtergelaten. Mensen, laten we voortaan wat beter op onze woorden letten en niet met kanker en andere ziekten gaan smijten wanneer het even tegenzit.

Actrice Josine van Dalsum heeft afgelopen dinsdag gekozen voor euthanasie en is 61 jaar geworden. Zij leed sinds 2003 aan kanker en is vrijdag in besloten kring gecremeerd.

Dag Josine, dag Richelle.
2xK: twee levens verwoest door kanker.

21 november 2009

Liedjeshoofd

Mijn echtgenoot heeft regelmatig liedjes in zijn hoofd die er niet uit lijken te willen. Sinterklaasdeuntjes, Bauer-liedjes,...; hoe gekker en truttiger des te hardnekkiger ze vastzitten. Vandaag is het een bekend liedje over een leeuwerik:

Alouette, gentille Alouette
Alouette je te plumerai
Alouette, gentille Alouette
Alouette je te plumerai
Je te plumerai la tête
Je te plumerai la tête
Et la tête, et la tête
Alouette, Alouette
O-o-o-o-oh
Alouette, gentille Alouette
Alouette je te plumerai


Hij en ik, we hebben allebei een zeg maar APART hoofd, lol.

edit 22u20 Speciaal voor Anita het betreffende liedje, dat eigenlijk nogal gewelddadig is...

20 november 2009

Prijzig

Ik hoor de laatste tijd goede verhalen over de Tefal Actifry en 35 consumenten geven het apparaat op Kieskeurig.nl gemiddeld een 7,9. Misschien is het wel wat voor ons maar wat moet dat ding bij OTTO wel niet kosten volgens Kelkoo?!
NO WAY LOL, voutje...nee, dan toch maar onze DeLonghi blijven gebruiken (vanavond patatjes, yum).

De wintercheck van autootje was gelukkig niet zo prijzig (30 euri voor nakijken, vloeistoffen en dimlicht lampie).

19 november 2009

Check


Straks met m'n auto op pad voor een gratis wintercheck; mijn hoofd wordt 8 december weer gecheckt. Check, check, double check! Check please!

17 november 2009

Depeche Peef


Ik blèrde waarschijnlijk ook ergens mee op de achtergrond die 26e maart 2006 ;-)


Next time is 30 november aanstaande: dan zijn we er weer bij in Ahoy. En ik denk dat ik er dit keer nóg meer van ga genieten :-)

16 november 2009

Spijt


Het spijt me pa en ma, dat ik vaak zo'n dreinend kötkind was, dat ik niet meer respect voor jullie toonde, dat ik niet véél meer voor jullie gedaan heb.

DREINEN
-dremmen -drenzen -huilerig klagen -vorm van drein -Nederlands werkwoord -pruilen -temen -treiteren -zeurig huilen -zeuren -zaniken -plagen -lastig zijn door zeurderig klagen -lastig zijn door huilerig klagen -jengelen


Ik heb ook spijt van verkeerde beslissingen op belangrijke kruispunten in mijn leven. Wat als.... ach, as is verbrande turf maar sommige dingen blijven knagen.

Sorry ouders, sorry omgeving, sorry Davy

14 november 2009

Sint


Nou ja zeg! Is Sinterklaas aangekomen in Schiedam, mogen alle kinderen vanavond hun schoen zetten en ik krijg van mijn man niet eens het Mega Mindy spel: de ontsnapte boef. Ik zal nóg eens wat vragen hoor pffffft. ;-)
Wat vragen jullie dit jaar? Waar zou je hartje van opspringen en zou je als een kind zo blij mee zijn?

13 november 2009

12 november 2009

Let's all chant?

Gisteren belde maar één kind aan om te zingen en het meisje hoefde ook niet veel dropjes. Misschien was het een verkenner die vooruit was gestuurd om te kijken wat we hier weggeven met Sint Maarten? Drop viel blijkbaar niet in goede aarde want er kwamen geen andere kinderen langs en alleen Karin kwam virtueel nog even blèren ;-). Een ander meisje had eerder de bestelde Kinderpostzegels gebracht; had ik misschien voor haar moeten zingen? Nou, gezien mijn zangkwaliteiten bedank ik en laat ik dat graag over aan de professionals:
Zet je roze bril op en meezingen mág hoor: let's all have a PERFECT day! You're going to reap just what you sow.

11 november 2009

St. Martin's Day

Veel plezier vandaag!

Jackpot

De Staatsloterij Mega Jackpot ter waarde van 27.500.008,50 euri is gisteren gevallen op lot KD 082168. Mijn los lot eindigt ook op een 8; daarmee heb ik €8.50 van de €15 inleg terugverdiend, lol. Nou ja, dan maar géén Aston Martin hoor. ;-)

Wa wa wa waaaaaaaaah (zielig deuntje).

10 november 2009

Pakjespiet

Zo, even uitrusten; ik heb 25 pakketjes rondgebracht in de gemeente en heb er een beetje een lamme rechter onderarm van. Ook dit jaar is er vandaag weer een extraatje voor mensen die een naaste verzorgen of verzorgd hebben in het kader van de Dag van de Mantelzorg. In 2008 was het een attentie van de DA drogist en een waardebon van de plaatselijke middenstand; dit jaar was het een soort bio-fruitmand met lekkernijen uit de streek. Ik had mijn wagen dus volgeladen! ;-) Aanstaande zaterdag volgt nog een themamiddag voor mantelzorgers.

09 november 2009

Vaccinatie

Nee, ik laat me niet inenten tegen de Mexicaanse griep en ik heb nog nooit een 'gewone' griepprik gehaald (wel 1x griep gehad btw). Ik ontving vandaag een mailtje over een man die een hersentumor heeft en door het ziekenhuis in Arnhem was opgegeven. Hij is nu in Leuven geopereerd, bestraald en heeft een vaccinatieprogramma in Leuven. Via vereniging Cerebraal was ik al op de hoogte hiervan:

'Prof. dr. Stefaan Van Gool (foto) en zijn team onderzoekt tumorvaccinatie. Hoe werkt dit nu precies? De artsen nemen de eiwitten van de hersentumor van een patiënt. Vervolgens maken ze uit bloed van dezelfde patiënt heel gespecialiseerde cellen, de dendritische cellen. In de proefbuis laten ze de tumoreiwitten opeten door die dendritische cellen, die daarna nog een extra stimulatie krijgen. Deze beladen en gestimuleerde cellen worden dan ingespoten bij de patiënt in de hoop dat zij hun taak vervullen, met name de tumoreiwitten presenteren aan de immuuncellen. De immuuncellen in het lichaam moeten ten slotte de resterende tumorcellen opruimen. De eerste klinische resultaten zijn alvast hoopgevend en de internationale belangstelling is groot.' bron

'Door gunstige resultaten hebben de onderzoekers van UZ Leuven besloten om de vaccinatie te integreren in de bestaande therapie bij patiënten die voor het eerst geconfronteerd worden met de diagnose van een kwaadaardig glioma. Op dit moment zijn 40 patiënten volgens dit principe behandeld. De meeste grote neurochirurgische klinieken in Vlaanderen en enkele in Wallonië nemen deel aan dit programma en sturen de patiënt naar het vaccinatiecentrum in UZ Leuven voor de toepassing van de vaccinatietechnologie, terwijl alle overige behandelingen en onderzoeken in het eigen centrum verder worden uitgevoerd.'*

Contact?
Stefaan.VanGool@uz.kuleuven.ac.be
tel. 016 332211
fax 016 343842

06 november 2009

Thuis

Home is where the heart is. Ik heb gisteren weer gemerkt dat mijn hart niet meer bij/in mijn Zeeuws-Vlaamse geboortestreek ligt. Ik ben er sinds juli 1989 weg en het VOELT niet meer als thuis. Ik heb te kort in Noord-Brabant gewoond om daar mijn hart aan te verpanden en ik ben me sinds 1993 steeds meer een inwoner van provincie Utrecht gaan voelen. *



'Home is where the heart is.
Prov. People long to be at home.; Your home is whatever place you long to be.'

04 november 2009

NKFD

Gezien op TV Zeeland:
*

03 november 2009

Onrust

Ik weet niet goed waar het vandaan komt, maar sinds een week of zo ben ik onrustig en voel ik meer spanning in m'n lijf. Ik kan me moeilijker ontspannen en voel me vaak gejaagd: het is zo vermoeiend en ook frustrerend.
Tijd voor rustgevende klanken:



Misschien binnenkort weer eens een tripje organiseren?

02 november 2009

Awareness

3rd International Brain Tumour Awareness Week : Sunday 1 November - Saturday 7 November, 2009
'People are encouraged to organise an activity which will contribute to increased awareness about brain tumours. It could be a walk, a picnic, an information seminar, a scientific conference, or even the distribution of a media statement to local media which draws attention to the particular challenges of a brain tumour and the need for a special response and an increased research effort.'
Greater Collaboration
Greater Knowledge
Greater Hope
*

01 november 2009

...

Soms kan ik zo blij zijn, dat mijn hartje gloeit van geluk.
Een moment later zit ik misschien helemaal stuk.
Verdriet en vreugde hand in hand: ze zijn zo nauw verwant.
Donkere wolken met gouden randen,
diepe dalen en heldere luchten.
Helemaal stralen en dan weer eenzaam zuchten.

Rotweer? Nee hoor, gezellig

Weet nu al wat ik morgen op kantoor ga horen, "Wat een vreselijk rotweer was het gisteren. Kun je toch helemaal niets doen.". Wat rotweer? Is toch gezellig! Binnen is het droog, je kunt kaarsjes aandoen, filmpje kijken. Niets rotweer!

Wij hebben vanmiddag een film gekeken die ging over een man die vrouw wil worden en op het punt staat vrouw te worden door een operatie. Vlak voordat ze geopereerd zal worden, krijgt ze een telefoontje dat ze een zoon heeft van 17. Ze is vader!
Voordat ze geopereerd mag worden, moet ze eerst orde op zaken gaan stellen met haar zoon. Ze gaat op pad en gaat haar zoon halen. Eerlijk is ze niet, ze doet zich voor als een vrouw van de kerk. De zoon gelooft het.
Ze reizen een week samen en stukje bij beetje komt de jongen er achter wie de vrouw is, stukje bij beetje wordt het hem duidelijk dat de vrouw geen vrouw is, maar een man. Als hun auto wordt gestolen, komen ze bij de ouders van de vrouw uit, die hun nieuwe dochter niet zien zitten, maar wel blij zijn dat ze opa en oma zijn. Daar komt de jongen er achter dat de vrouw zijn pa is. Hij gaat er vandoor en het lijkt er op dat ze elkaar nooit meer zullen zien.
Als de man definitief vrouw is geworden en de operatie is geweest, komt de zoon toch weer in beeld en zoekt hij zijn pa op die nu zijn ma is geworden. Ze respecteren elkaar en nemen elkaar zoals ze zijn.

Een mooie film, waar we allebei van hebben genoten. Buiten de regen, binnen de warmte.

edit Peef 19u
De film heet Transamerica en ik had 'm al gezien: AANRADER!