Wat gaat er door een mensch hene, wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij een kwaadaardig gezwel in de hersenen heeft? Nou... best veul.


Welkom bij mijn online dagboek: over-leven met een anaplastisch astrocytoom. ZOLANG IK BLOG, BEN IK ER TENMINSTE NOG!

29 juni 2009

Wandelen

Sjaak en ik genieten van onze weekendwandelingen waarbij we onze ogen en oren goed de kost geven en we naar hartelust kunnen filmen en fotograferen. De laatste tijd wandelen we vaker en juist omdat je zoveel ziet tijdens een wandeling, vliegt de tijd! En o ja... een beetje beweging kan ook geen kwaad :-).

28 juni 2009

Hindersteyn


'Hindersteyn is één van de tien kastelen langs de Langbroekerdijk en staat bekend om zijn slangenmuur, oranjerie, doolhof en zijn historische moestuin met drie monumentale kassen uit de negentiende eeuw. De moestuin bestaat uit een kruiden-, groente- en bloementuin, die wekelijks door twintig vrijwilligers wordt onderhouden. Naast heel veel groenten en kruiden staan hier ook eetbare bloemen, zestien verschillende soorten vijgen en een grote collectie muntplanten.'

27 juni 2009

HEYE!


26 juni 2009

Michael

In 1992 zag ik je live in de Kuip in Rotterdam. Vaker zat ik klaar voor de buis als weer een nieuw nummer van je uitkwam inclusief cool filmpje. Je muziek was verfrissend en spraakmakend maar geef toe: je kon niet goed overweg met de roem en rijkdom en het gebrek aan een normale jeugd speelde je tot op latere leeftijd parten. Ik betwijfel of je erg gelukkig bent geweest en ik denk dat je vooral een eenzame man was die geen aansluiting bij anderen vond.
Dag Michael

25 juni 2009

Oeps: BOEM is ho!

Toen ik vanochtend op de wc zat, zag ik links van me een vrij grote spin lopen. Ik moest aan mijn moeder denken die vaak zei: 'een spin in de morgen brengt kommer en zorgen' . Kommer en zorgen, zo erg is het niet maar de spin bracht wel schrik. Niet omdat ik bang ben voor spinnen maar iets later namelijk rond 11 uur schrok ik op een parkeerplaats van de herrie van een aanrijding. Ik botste met mijn autootje bij het verlaten van een parkeerplaats op een wachtende ander. De man en ik bleven kalm en laten we nu allebei om 11u een afspraak hebben in het Binding-gebouw (de parkeerplaats ervoor was de plaats des 'onheils'). Binnen een schadeformulier ingevuld en telefoonnummers uitgewisseld. Mijn auto staat imiddels al bij een schadeherstelbedrijf in Bunnik en de schade rechtsachter kan medio volgende week al gefikst zijn. Het valt dus allemaal wel mee, ook omdat ik all-risk verzekerd ben, maar vooral omdat er geen gewonden zijn. En als leenauto heb ik een Fiat Panda mee :-). De schrik zit er nog een beetje in maar een oxazepammetje heeft geholpen. Ma, moest je posthuum toch weer gelijk krijgen?! LOL (Davy met kiespijn die wel meer voor zijn kiezen heeft gekregen dan een botsinkie...).

24 juni 2009

Always

Nog even ge-video-fröbeld:

23 juni 2009

Dierenwinkel


edit 12u30: dankjewel Youtube uploaders synthfrog en kingcharles1666!22 juni 2009

Hero

21 juni 2009

AAP


Het kijkje achter de schermen bij Stichting AAP was leuk, vooral voor 2 apekoppen als wij :-).

Oh trouwens, we hebben een kind erbij: we zijn de trotse adoptie-ouders van Java-aap Jakob ;-).

20 juni 2009

Draaidoek
Het leuke van abstracte schilderijen is dat je ze ook nog eens kunt draaien en misschien zie je er dan zelfs heel iets anders in! :-) Vraag aan jullie: hoe vind je mijn laatste het mooist en verzin er dan meteen een passende naam bij (alsjeblieft?).

18 juni 2009

Flesje vol geluk

Soms zit geluk in een fles en nee, ik ben geen alcoholist ;-).
Geluk moet je proberen af te dwingen en daarom heb ik vandaag een geluksflesje gekocht: 'Deze traditionele talisman met erg kleurrijke inhoud wordt door Indianen in Peru en Bolivia gebruikt om geluk en voorspoed te brengen. Het geluksflesje bevat wortels van planten, zaden, andere natuurlijke materialen en amuletten. Traditioneel gezien heeft elk voorwerp en elke kleur een eigen betekenis en functie. Bij ieder geluksflesje wordt een kaartje geleverd waarop wordt uitgelegd wat de verschillende symbolen en kleuren betekenen.'

Nu maar hopen dat het me geluk brengt maar het is sowieso een leuk hebbedingetje :-).
Meer info: klik.

15 juni 2009

Voldoening (ambitie deel 2)

Net weer iemand uit het ziekenhuis gehaald. Ik weet niet, maar de laatste tijd heb ik toch minder voldoening van het regel- en rijwerk. Maar ja, wat moet ik dan? Mijn leeftijd en gezondheid zijn niet echt een pre bij sollicitatie voor een leuke part-time job. Toch kan ik eens rond gaan neuzen: je weet maar nooit wie zit te springen om deze 'halve ouderenwerker'? Ik ben onrustig want ik wil mijn (creatieve) ei kwijt.

13 juni 2009

12 juni 2009

Drie en tachtig


Het is vandaag de tachtigste geboortedag van Anne Frank en het is precies drie jaar geleden dat ik de diagnose hersentumor kreeg. In het Herinneringscentrum kamp Westerbork wordt de tentoonstelling Anne Frank, een geschiedenis van vandaag geopend. Meer over mij op dit blog ;-).


Kijktip:
NOS Anne Frank, 80 jaar
Nederland 2, vrijdag 12 juni om 20:25.

11 juni 2009

09 juni 2009

Ambitie


Ambitie, of liever gezegd, het gebrek eraan...
am·bi·tie de; v -s streven; eerzucht

Nee, ik ben niet eerzuchtig. Maar toch: als ik iemand meewarig zie kijken als ik vertel dat ik part-time huisman ben en part-time coördinator, chauffeur en begeleider bij de hulpdienst van stichting Binding, dan heb ik wel eens het gevoel dat ik iets niet goed doe/ gedaan heb. Of verbeeld ik het me alleen maar dat mensen soms zo kijken?
mee·wa·rig bn, bw vriendelijk-medelijdend ;
part·time [pa:rtajm] bn, bw slechts een gedeelte vd tijd werkend of vullend enz.: ~ werken

Nou ja, ik val die mensen ook meestal niet lastig met m'n hele ziektegeschiedenis maar de neiging is er wel om mezelf nader te verklaren: sorry, drs. P. heeft geen glansrijke carrière want dingen zijn anders gelopen dan ooit verwacht. Had ik misschien mede daarom weinig zin in de middelbare schoolreünie?

glans·rijk bn, bw 1 vol glans 2 glorieus

Nou ja, we doen wat we doen!
;-)

08 juni 2009

KasteeltuinGisteren hebben we gewandeld in de kasteeltuin van Lunenburg in Langbroek, eigenlijk bij de overburen van Beeldentuin/Galerie Belled. En ook in de kasteeltuinen kwam je wel eens een beeld tegen ;-).

07 juni 2009

Ik ga dood


Ik ga dood maar geen nood

JIJ gaat ook écht dood!

Niemand weet wanneer

behalve onze lieve Heer.

06 juni 2009

Zeewolde

De Cerebraal barbecue in Zeewolde was weer errug gezellig! En dit jaar beter weer dan in 2008. BEDANKT MENSEN!!

05 juni 2009

Zekerheid? Wat is dat? Wie heeft die?

Toen ik vanmorgen naar m'n werk reed en de A12 op was gegaan, kwam ik al vrij snel in een file te staan. "Zal wel een ongeluk gebeurd zijn", dacht ik. Ik sta bijna nooit in de file namelijk. De drukte is altijd aan de andere kant en als het een keer voorkomt dat er aan mijn kant een file staat, is het eigenlijk altijd door een ongeluk.

Na een poosje zag ik een auto van Rijkswaterstaat op de vluchtstrook die net wegreed. Was verder niets te zien. "Zal wel meevallen gelukkig", was mijn gedachte toen. Iets verderop kwam ik langs een bezinepomp en daar zag ik een paar politieauto's staan, een vrachtauto en daarvoor stonden hekken waardoor je de vrachtwagen niet goed kon zien. Vond dat wel gek. "Die staan er normaal toch niet?", dwarrelde het door mijn hoofd. Lang nadenken kon ik niet, want we konden voorbij de benzinepomp weer voluit gaan rijden, waarna ik dacht "Ben ik in ieder geval niet veel te laat op m'n werk".

Op kantoor m'n PC aangezet, koffie gepakt, wat onbenulligheden uitgewisseld met m'n collega's. Toen ik er helemaal klaar voor was, zoals altijd even op een paar nieuwssites gekeken of er nog wat te melden was. Op de site van www.rtvu.nl zag ik het volgende bericht:

"Dodelijk ongeval tankstation A12

VEENENDAAL - Bij een ongeval aan de A12 is een man om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde vanmorgen bij het tankstation tussen Veenendaal en Maarsbergen. De automobilist reed de afrit naar het tankstation op maar verloor daarbij de macht over het stuur. Daarbij kwam de man onder een stilstaande vrachtwagen terecht.
"

"Shit", dacht ik. 't Zal je maar gebeuren. Ga je 's morgens van huis en zomaar ergens onderweg lig je ineens dood onder een vrachtwagen. Je zult de politie maar aan de deur krijgen die je komen vertellen dat hij een ongeluk heeft gehad en dood is.

Las net op dezelfde site dit:

"Dode A12 kwam uit Odijk

VEENENDAAL / ODIJK - De automobilist die vrijdagmorgen om het leven kwam bij een tankstation aan de A12, is een 20-jarige inwoner van Odijk. De man reed tussen Veenendaal en Maarsbergen vermoedelijk met hoge snelheid de afrit naar het tankstation op. Hij verloor daarbij de macht over het stuur, en kwam onder de aanhangwagen van een stilstaande vrachtauto terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur was op het moment van de aanrijding in de winkel van het tankstation.
"

20 Jaar pas en dan zo aan je einde komen! Dat zal die jongen, nog niet eens een man vind ik, ook niet hebben kunnen bedenken. Op die leeftijd denk je niet aan doodgaan, maar heb je plannen voor de toekomst.

Zomaar een gebeurtenis, zomaar een bericht op Internet, zomaar een leven weg. Zo snel kan het gaan. Zomaar weet je weer dat je er ineens niet meer kan zijn. Zekerheid? Wat is dat? Wie heeft die? Niemand! Gezond, niet gezond, het maakt niet uit.

Pak het leven!

04 juni 2009

Vier

Mijn emoties gaan nog volop op en neer en ik voel me vandaag ook niet zo lekker eigenlijk. Nou ja, mijn werkzaamheden voor vandaag zitten erop en nu ff lekker rusten. Wat ben ik toch een raar jong: altijd geweest ook! ;-)

02 juni 2009

Meer dan beelden


Niet alleen mooie beelden want in de galerie behorend bij de beeldentuin waren Sjaak en ik vooral gecharmeerd van het schilderwerk van Nicole Callebaut.

01 juni 2009

Beeldentuin
'Een ruim honderd jaar oud stuk bos met spannende paadjes, dichte beplanting, fraaie waterpartijen en uitbundig bloeiende rododendrons. In die sprookjesachtige omgeving staan zo’n driehonderd kleine en grote(re) beelden tentoongesteld. Galerie Beeldentuin Belled is een lustoord voor kunstliefhebbers. Belled is te vinden aan de Langbroekerdijk A72 in Langbroek, gemeente Wijk bij Duurstede.'